Zo te zien viel het menu, drie gangen maar liefst, in de smaak bij iedereen die mee at.
Zo te zien viel het menu, drie gangen maar liefst, in de smaak bij iedereen die mee at. (Foto: )

Samen genieten van een duurzame lunch bij De Boei

De organisatie Spare Share, bewoners van de wijk, bewoners van de beschermde woonvormen van GGzE de Boei en bezoekers van inloop Boeiendswaard aten vorige week gezamenlijk een heerlijke en duurzame lunch bij inloop Boeiendswaard van GGzE de Boei. Dit in het teken van verbinding.

Valkenswaard - "We hebben de wijkbewoners ook uitgenodigd, om te laten zien wat er allemaal achter de deuren van onze inloop gebeurt en om ons winkeltje te laten zien." Spare share stelt zich ten doel mensen te verbinden door middel van maaltijden van gered voedsel. "Doordat er minder voedsel wordt weggegooid - we gebruiken het juist waar het nog voor geschikt is, namelijk menselijke consumptie - wordt er minder onnodig CO2 uitgestoten", legt de organisatie van de lunch uit. Naast het gebruik van gered voedsel houdt Spare Share de maaltijden vegetarisch. Ook werkt de instantie met lokale ecologische producten. De boerenkool was bijvoorbeeld gesponsord door de lokale biologische boer in Dommelen.

De Boei

"Bij inloop GGzE-De Boei bieden we een inloop en een luisterend oor aan mensen die behoefte hebben aan sociaal contact of mensen die ondersteuning nodig hebben. Dit onder genot van een kopje koffie."

Even voor het middaguur kwamen bezoekers binnen. Iedereen kreeg een gekleurde sticker. Mensen maakten onder het genot van een kopje koffie kennis met elkaar, en na een welkomstwoordje kreeg iedereen de opdracht om aan een tafel te gaan zitten met de mensen die eenzelfde kleur sticker hadden. "Zo zou je naast iemand komen te zitten die je nog niet kent', legt men uit. "Om 12.00 uur was het eten klaar en serveerden de stagiaires en vrijwilligers het eten uit." Er stond niet zomaar iets op het menu: het ging om een heus drie gangenmenu. "Overal op tafel stonden gezelschapkaartjes. Hierop allerlei vragen over vrienden, familie en vrije tijd. Zo kwamen er prachtige gesprekken op gang en leerde iedereen elkaar beter kennen."

Na het toetje ging iedereen langzaam naar huis. "Het was een geslaagde dag. De sfeer was gezellig, het eten was geweldig", concludeerde de organisatie van de Boei al snel. "Zeker voor herhaling vatbaar."

Info

De inloop van de Boei in Valkenswaard is elke dag open. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kelsey Kluijtmans: 0623161492 of kelsey.kluijtmans@ggze.nl. Of Maartje Hendriks: 0658950597.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden