De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en worden daarvoor uitgenodigd.
De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en worden daarvoor uitgenodigd. (Foto: )

Tweetal benoemd in de Orde van de Reigerij

Tijdens de ontvangst van de prinsen van Striepersgat en Mulkgat en de Prinses van Brouwersgat op carnavalszaterdag, zet de gemeente ieder jaar iemand in het zonnetje.

Valkenswaard - Hij of zij wordt bij die gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg. Dit jaar worden de heer Coen van Och en mevrouw Ted van Hout benoemd. Coen van Och heeft het carnaval in zijn diepste vezels en genen verankerd zitten en heeft bijzondere, vooral muzikale, verdiensten voor het carnaval in Valkenswaard. Zo doet hij onder andere al 26 jaar lang met veel succes en met originele invallen mee met het Striepersgatse Liedjesfestival met allerlei formaties. Ook geeft hij elk jaar acte de présence op de Brouwtrouw (nu Zondagskind); vaak als 'afsluitende feestact' en veelal met origineel zelfgeschreven Dommels carnavalsrepertoire.

Ted van Hout heeft samen met een groep vrienden, zoals de Striepersgatse carnavalsmis muzikaal nieuw leven ingeblazen. Muziek is vaak de verbindende factor met Ted en carnaval. Zo zet zij zich mede in voor het Groot Striepersgats Liedjesfestival en het Kozakken zingontbijt, evenementen die zij, met een aantal anderen, heeft geadopteerd uit liefde voor muziek.

Meer berichten