Bert de Wit sr. neemt na 55 jaar afscheid van CV De Bokkenrijders.
Bert de Wit sr. neemt na 55 jaar afscheid van CV De Bokkenrijders. (Foto: Lianne Wijnen)

Jubileum 5x11 CV de Bokkenrijders

Willem-Jan Schampers

Ludiek actie: 'Vat er inne van ons'

Carnavalsvereniging De Bokkenrijders viert haar 55-jarig bestaan op een wel heel bijzondere manier. Nadat het jubileumfeest vanwege bepaalde redenen niet kon doorgaan, werd iets nieuws bedacht. Iedereen die tijdens carnaval de Bokken tegenkomt, wordt getrakteerd op een leuke attentie. Onder de noemer 'Vat er inne van ons' wordt iedereen uitgenodigd om zich op dinsdag te melden bij café De Bel (17.11-20.11 uur) of zaal Lavrijssen (20.30-22.11 uur).

VALKENSWAARD - "Op dinsdag is het precies 55 jaar geleden dat we werden opgericht: 5 maart 1963. Dit willen we vieren met de andere Striepers en Strieperinnen", zegt voorzitter Henk Kremers. Bovendien gaat het ons aan het hart dat de belangstelling voor de officiële afsluiting van de carnaval, bij het oude gemeentehuis, én het afscheid nemen van de Prins bij Lavrijssen, steeds minder wordt. Ons inziens moeten alle verenigingen en kapellen aanwezig zijn bij deze plichtplegingen. We zijn met z'n allen Striepersgat en moeten dit ook uitdragen. En bij Lavrijssen nemen wij ook op bijzondere wijze afscheid van Bert de Wit sr. Na 55 jaar wordt hij ontdaan van zijn Bokkenkiel. Op tachtigjarige leeftijd gaat hij het wat rustiger aan doen."
Maar er is meer! Omdat er dit jaar geen tent staat op de (kleine) Markt, dreigde ook de traditionele brunch in het water te vallen. CV De Bokkenrijders heeft echter de handschoen opgenomen en verzorgt, met medewerking van enkele andere verenigingen, de gratis brunch voor alle Striepers en Strieperinnen. Henk: "Sowieso krijgt na de carnavalsmis iedereen een cb'tje. Het oorspronkelijke idee was om dit uit te delen bij de communie, maar de pastoor vond hosties en een borreltje minder goed samengaan. Haha! De brunch is bij café De Bel en iedereen is van harte uitgenodigd. Er is live muziek en als de Prins met zijn gezelschap naar de officiële ontvangst op het gemeentehuis gaat, feesten wij nog even door!"

De brunch loopt tot 15.11 uur; het moment van de sleuteloverdracht op het bordes van het gemeentehuis. "Daarna gaan we met z'n allen naar de receptie van jeugdprins Mika d'n Urste in zaal Du Commerce. Dus niemand hoeft naar huis na de carnavalsmis." Overigens benadrukt Henk dat het de bedoeling is dat De Bokken de brunch graag ludiek willen doorgeven aan een andere vereniging. "Marc van Café De Bel heeft voor de komende elf jaar zijn medewerking toegezegd. Nu nog verenigingen die het dan willen organiseren."
Op zondag, tijdens de Striepersgatse optocht, staat de Bokkentent weer op de Leenderweg. Ook daar is iedereen van harte welkom om samen met de jubilerende Bokken een drankje te nuttigen. "En na de kroegentocht op maandag, sluiten we op dinsdag ons jubileum op passende wijze af", blikt Henk al vooruit. "Deze middag is er, aansluitend aan de Deutsche Feste op de Statie, van 17.11 uur tot 20.11 uur een
'Vat er inne van ons' bij café De Bel. En daarna samen met Prins Erik en jeugdprins Mika naar het bordes van het oude gemeentehuis…"

Meer berichten