Kwalleballen is voor jong en oud en voor mannen en vrouwen. Foto: Rop Oostveen.
Kwalleballen is voor jong en oud en voor mannen en vrouwen. Foto: Rop Oostveen. (Foto: )

Eerste Kwalleballers melden zich

Redactie

'Veel grootspraak tijdens carnaval'

De jaarlijkse early bird actie voor Kwallebal-teams is weer van start. Eenieder bij wie de modder kruipt, waar de Badedas niet komt, kan zich tot en met 6 maart gratis inschrijven voor het Kwalleballen op zondag 14 april. "Met Carnaval horen we niet alleen veel tactische besprekingen, maar vooral veel grootspraak en overmoed. Wie dit meteen in daden omzet, wordt door ons beloond", grinnikt moddermeester Geert Wienholts.

DOMMELEN - De laatste jaren is de jeugd tijdens het Kwalleballen enorm in opkomst. Maar ook onder senioren (en dat ben je bij Kwalleballen al vanaf je 18e) houdt het spel haar verslavende aantrekkingskracht. Zeker sinds de scheiding tussen rugbyers en gelegenheidsspelers groeit de competitie weer. Ook het aantal papa- en mama-teams zit goed in de lift. Wienholts: "Het blijft wonderlijk hoeveel mensen er lol in hebben. Zelf zit ik al jaren in de organisatie, om maar een excuus te hebben niet zelf het veld in te hoeven."
'Meedoen is belangrijker dan winnen'. Onder Kwalleballers blijft het het heilig credo. "Het is ook geen keuze", aldus een winnaar van vorig jaar. "De prijzen die je hier wint, zijn zo belabberd dat je beter tweede wordt." Daarbij moet wel aangetekend dat de winnaars van 2018 daarvoor tien keer het zilver wonnen! Dit jaar is de zon gereserveerd voor zondag 14 april. Kwalleballen is geschikt voor mannen en vrouwen. En bovenal is het van alle leeftijden (vanaf 4 jaar). Deelname tot achttien jaar is gratis. Voor de senioren kost het (na 6 maart) tien euro per team.
De afgelopen jaren stroomde de jeugd toe naar een snel uitdijende aspirantencompetitie. Uiteraard kunnen ook de oude bokken (18+) nog gewoon meedoen aan Kwalleballen. In een speciale wedstrijd-klassen kunnen alle veredelde rugbyteams en andere mannetjes- en vrouwtjesputters met grote eerzucht terecht. Let wel: ook hier gaat het om plezier en sportiviteit. Iedereen die genoeg heeft aan wat stramme spieren en een vuil pak, kan zich inschrijven voor de leut-klasse (in beschaafd Nederlands heet dit gewoon de 'recreantenpoule'). Een team bestaat uit minimaal zeven personen (exclusief wisselspelers).

Er wordt gespeeld in diverse leeftijdscategorieën. Voor jeugd-rugbyteams zijn er aparte poules. Hele teams graag vooraf aanmelden. Traditioneel heeft Rugbyclub The Vets een cadeautje voor iedere kwalleballer (m/v) vanaf negen jaar. Je kunt drie keer gratis een speciale Kwal/Rugbytraining volgen bij the Vets. En traint je team een beetje fanatiek mee, dan heb je zo maar opeens een gratis kannetje bier of limo in de Vets-kantine gespaard. Met een op maat gemaakt kwalprogramma leer je de vijf belangrijkste Kwal-trucs. De trainingen zijn op drie donderdagen vóór het Kwalleballen. Om 18.30 uur voor de jeugd en om 19:30 uur voor senioren. Bij Rugbyclub The Vets op Sportpark Den Dries in Valkenswaard.

Meedoen? Meld je aan via www.kwalleballen.nl

Meer berichten