Jens Beimans geeft les op basisschool Schepelweyen in Dommelen.
Jens Beimans geeft les op basisschool Schepelweyen in Dommelen. (Foto: )

Meester Jens schrijft kinderboek: 'Nu meest spannende moment'

Vanaf vrijdag 15 februari ligt het eerste kinderboek 'Meester Drone' van Jens Beimans in de boekwinkel. Jens woont in Budel en is leraar in groep 7 op basisschool Schepelweyen in Dommelen.

Dommelen - 'Meester Drone' gaat over een oudere leerkracht die vanwege ziekte uitvalt. Nadat allerlei vervangers voorbij zijn gekomen, wordt er gekozen voor een 'drone' die aan de slag gaat als leerkracht… Wat voor de kinderen in het begin erg leuk lijkt, blijkt al snel niet zo leuk te zijn.

Contact

'Meester Drone' is een boek geschikt voor kinderen vanaf tien jaar. "Omdat ik natuurlijk dagelijks in contact kom met kinderen van deze leeftijd, heb ik een goed idee van wat ze leuk vinden, welk taalgebruik het meest aanspreekt en welke humor goed wordt ontvangen", klinkt het, verwijzend naar zijn werkzaamheden in Dommelen. Jens heeft altijd de ambitie gehad om een boek te schrijven, maar is de uitdaging pas in 2017 aangegaan. "Ik ben gestart met een ruwe versie van 'Meester Drone' in 2017", zegt Jens razend enthousiast. "In 2018 heb ik het verhaal uitgewerkt met het idee om er een boek van te laten maken. En nu, in 2019, is het zover en mag ik het boek officieel presenteren."

'Dagelijks in contact met kinderen en weet zo wat ze leuk vinden'

Innovatie is iets wat Jens erg interessant vindt. "Zo probeer ik met mijn leerlingen steeds een interessante, vernieuwende draai te geven aan de lessen. Onlangs hebben we nog een kerststal gecreëerd door middel van een 3D-printer, wat een hele leuke ervaring bleek te zijn." Ondertussen legde de jonge docent en schrijver de laatste hand gelegd aan het nieuwe boek.

Boekwinkels

Vanaf vrijdag 15 februari is het boek verkrijgbaar bij de fysieke boekwinkels (ook Priem te Valkenswaard), via uitgeverij Boekscout en online. Jens is erg nieuwsgierig naar de reacties.

"Nu komt het meest spannende moment. Ik vind het al erg gaaf dat mijn familie, vrienden en collega's zo positief reageren. Ook de kinderen uit mijn klas hebben de eerste versies van het verhaal gelezen. Zij waren ook erg enthousiast en vonden het leuk om aan zo'n project van hun meester mee te mogen werken."

Meer berichten