Dommelen verloor een wedstrijd, waarin het zeker meer had verdiend. Het werd 2-3 op eigen veld.
Dommelen verloor een wedstrijd, waarin het zeker meer had verdiend. Het werd 2-3 op eigen veld. (Foto: )

Dommelen scoort eenmaal minder dan Tivoli: 2-3-nederlaag

Op een zonnig maar ijzig koud sportpark 't Heike heeft Dommelen jammerlijk met 2-3 verloren van Tivoli. Het spel was van beide ploegen niet hoogstaand, maar er werd hard gewerkt en uiteindelijk gaf de individuele klasse van enkele Tivoli-spelers de doorslag.

Dommelen - Direct vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Spijkers uit Middelbeers nam Tivoli het initiatief. De uitploeg had het meeste balbezit, zonder echte kansen te creëren. Vooral via de linkerspits van Tivoli kwam in de beginfase gevaar. Vanaf die kant kwam ook een gevaarlijke vrije trap, die een goede kans opleverde voor Rene Lathouwers. Hij schoot de bal maar net over het doel.

Na ongeveer twintig minuten kwam Dommelen iets beter in de wedstrijd en werd de bal beter rondgespeeld. Er werden kleine kansjes gecreëerd maar het ontbrak aan het vernuft om de trekker over te halen. Totdat Jur Rademakers eindelijk wel een mogelijkheid kreeg en de bal snoeihard de kruising in knalde: 1-0 voor Dommelen. Tot aan de rust had Tivoli wel weer het meeste balbezit, maar het team werd niet gevaarlijk. Zo kon Dommelen met een voorsprong gaan rusten.

Gelijkmaker

Na de thee kwam er een ander Dommelen uit het kleedlokaal. Er was meer initiatief en er werd meer vooruit gevoetbald. Uit het niets scoorde Tivoli echter op prachtige wijze de gelijkmaker. Luc Bonnema kreeg rond de middellijn de bal en scoorde vanaf zo'n 45 meter met een hoge bal over de verder uitstekend keepende Stan van den Besselaar.

Dat was heel sneu voor deze jonge doelman, die kort daarvoor Dommelen nog met een sterke save gered had. Dommelen bleef verzorgd de aanval zoeken, maar er sloop toch iets van onzekerheid in de ploeg. Wederom werd er een tegentreffer geïncasseerd terwijl juist de wedstrijd stevig in handen was.

De geblesseerde Joshua Boot werd vervangen door Jurriaan Groot, maar een kwartier voor tijd ging het toch nog mis. De gevaarlijke spits Mihahlov wurmde zich door de Dommelse verdediging en scoorde van dichtbij de 1-2. Er was nog van alles mogelijk, maar in de 86e minuut kreeg Tivoli een vrije trap en kon Luc Bonnema zijn goede traptechniek tonen. Hij plaatste de bal vanaf zo'n twintig meter prachtig in de bovenhoek. De late treffer van Mark Burgmans namens de thuisspelende ploeg mocht niet meer baten. Dommelen verloor deze wedstrijd waarin het zeker meer had verdiend.

Meer berichten