Aart Verberne (midden) was na anderhalf jaar weer terug in de basis bij De Valk
Aart Verberne (midden) was na anderhalf jaar weer terug in de basis bij De Valk (Foto: Henry Jansen)

De Valk verliest degradatiekraker

Redactie

Op zure wijze ten onder

Na de opsteker tegen RKSV Heeze is De Valk er niet in geslaagd om tegen Venlosche Boys te winnen. Na een moeizame wedstrijd gingen de bezoekers uit Venlo er met de drie punten vandoor. Het werd 1-2.

Valkenswaard - Bij De Valk maakte Aart Verberne zijn rentree met een basisplaats in het centrum van de verdediging. Ondanks de ervaring van de verdediger was het Venlosche Boys dat in de eerste helft de betere ploeg was. De bezoekers lieten zich gelijk gelden met een venijnig afstandsschot. Drie minuten later was het Robin Boots die uit een hoekschop gevaarlijk werd. Ook ditmaal was doelman Verhoeven attent.

De Valk, dat veel duels verloor, kon geen moment de grip op de wedstrijd krijgen. Na een klein halfuur verloor De Valk de bal op het middenveld. Venlosche Boys bracht Paul Vullings in scoringspositie, maar zijn schot ging ruim naast. De Valk leek de matige eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar met nog acht minuten te spelen was het Paul Vullings die uit een hoekschop doelman Dennis Verhoeven verraste. De bal belandde rechtstreeks in het doel. In de tweede helft leek alle hoop voor De Valk binnen een minuut te verdwijnen. Sergi Simons mistte een strafschop echter. Een paar minuten later kreeg De Valk een vrije trap. Brian Vermeer eiste deze voor zich op, maar de tweevoudig doelpuntenmaker tegen RKSV Heeze zag zijn inzet op enkele centimeters het doel missen.

Na bijna een uur spelen viel de bevrijdende gelijkmaker. Bas Gulpers bracht Sherry Kindo Kamara in stelling. Die was op de achterlijn verdediger Ruben Peulen te slim af. Invaller Bjarne van de Ven gaf vervolgens Luuk Broers de niet te missen kans: 1-1. De Valk kwam wat beter in de wedstrijd en kreeg geloof in de overwinning.

Toch bleef Venlosche Boys gevaarlijk. Doelman Dennis Verhoeven wist de stand lang gelijk te houden, met fraaie reflexen. Een lange bal van achteruit gaf echter de doorslag. Spits David Driessen van Venlo anticipeerde goed en omspeelde de Valk-doelman. Hij schoof de bal in het verlaten doel: 1-2.

Meer berichten