'Gezond en Lekker koken' is gemaakt door en voor kinderen.
'Gezond en Lekker koken' is gemaakt door en voor kinderen. (Foto: )

Kinderhulp lanceert kookboek gemaakt door én voor kinderen

Van de redactie

Eten koken is niet altijd even leuk voor gezinnen die in armoede leven. Gevarieerd en gezond eten kost namelijk geld. En als je al moeite hebt om de eindjes aan elkaar te knopen iedere maand, is een voedzame maaltijd op tafel zetten toch een grote uitdaging. Kinderhulp ziet het belang van efficiënt koken, maar vooral ook het plezier, en komt daarom met een kinderkookboek.

REGIO - Proeven, voelen, ruiken en smaken combineren... koken is een leerzame ontdekkingsreis. Door met kinderen te koken, gaat er een wereld voor ze open. Samen leer je van alles over hoe je een product bereidt, waar het vandaan komt en wat je wel en niet lekker vindt smaken. Zelf eten maken is bovendien gezonder, goedkoper en lekkerder.

Recepten

Daarom riep Kinderhulp iedereen op om zijn favoriete recept op te sturen. Dat waren er veel. Uit alle inzendingen is een mooie selectie gemaakt . Met trots kunnen de samenstellers dan ook zeggen dat het kookboek van Kinderhulp gemaakt is door én voor kinderen en hun ouders. Het zijn recepten voor gerechten die dus regelmatig op tafel staan en die iedereen lekker vindt.

Efficiënt koken

Het boek draagt tegelijkertijd bij een bewustwording over voeding onder een breed publiek. Met vier weekmenu's en bijbehorende boodschappenlijsten geeft het kookboek een voorzet om effectief in te kopen en toch iedere dag weer wat anders te eten samen.

Ook staan in het boek budgettips, recepten om gezond te snacken of om gewoon wat feestelijks op tafel te zetten. In Nederland wordt ieder jaar 800 miljoen kilo eten weg gegooid. Omgerekend naar geld is dat 2.500.000.000 euro wat in de vuilnisbak verdwijnt. Behalve dat het veel geld kost, is voedselverspilling ook slecht voor het milieu. "Eten maken kost namelijk veel energie en daarbij komen veel broeikasgassen vrij. Daarom helpt Kinderhulp mensen graag om te koken volgens weekmenu's en bijbehorende boodschappenlijsten", zegt Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp.

Meer informatie

'Gezond & lekker koken' staat boordevol lekkere, gezonde en betaalbare recepten en is verkrijgbaar in diverse boekhandels en webwinkels.

Kijk voor meer informatie op:

www.kinderhulp.nl/kinderkookboek

Meer berichten