V.l.n.r. adjudant Arnoud Joosten, Prins Erik d'n Urste, Willem-Jan Schampers en wethouder Kees Marchal. Foto: Jurgen van Hoof.
V.l.n.r. adjudant Arnoud Joosten, Prins Erik d'n Urste, Willem-Jan Schampers en wethouder Kees Marchal. Foto: Jurgen van Hoof.

Nieuwe Strieper 'weer ouderwets goed'

'Mooie Strieper, complimenten aan jou en je mensen', 'Wat een Glossy Genot!' Zomaar twee reacties van carnavalsvierders die de nieuwe uitgave van dit carnavalsmagazine van Striepersgat zojuist hadden ingezien. Afgelopen zaterdag werd de De Strieper uitgereikt aan Prins Erik d'n Urste en wethouder Kees Marchal. De kritieken waren louter positief.

Valkenswaard - De werkgroep Strieper, onder leiding van hoofdredacteur Willem-Jan Schampers (die ook een groot deel van de inhoud voor zijn rekening heeft genomen, red.) heeft er weer iets moois van gemaakt. Terug naar een magazine en 'terug naar de basis', zoals Schampers dit noemde.

Lezenswaardig

Een lezenswaardig blad, waarin interviews met onder meer oud-Prins Pypliano (66 jaar geleden de grondlegger van het Striepersgatse carnaval), Rob Werson (33 jaar in de Hofkapel) en Peer en Rita Lavrijssen (66 jaar de Residentie van de Prins), maar ook vele foto's en de nodige humor.

Nieuw is dat 't Strieperke voor de jeugd is opgenomen in de Strieper. Met een dankwoord aan de oude redactie (commissie PP&P), is de Strieper nu een nieuwe weg ingeslagen.

Meer berichten