Foto:

Commissie Bals & Zittingen zeer actief

Willem-Jan Schampers

Blik op Vorstenzitting en Boerenbal

De commissie Bals & Zittingen van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft het er zo maar druk mee. Komende vrijdag en zaterdag staan de gratis toegankelijke Vorstenzittingen in zaal Lavrijssen op het programma. Op woensdag 20 februari zijn de Minizittingen in de diverse verzorgingshuizen. En op maandag 25 februari volgt het traditionele Boerenbal in zaal Du Commerce. Ook gratis te bezoeken. Er zijn optredens van uiteenlopende, veelal Striepersgatse, artiesten.

VALKENSWAARD – De Vorstenzitting van zaterdag is inmiddels helemaal uitverkocht. Voor vrijdag zijn nog een beperkt aantal kaarten. Reserveren kan via het e-mailadres balsenzittingen@striepersgat.nl of telefonisch op nummer 06-29584290. De Vorstenzittingen worden gehouden in zaal Lavrijssen, aan de Karel-Mollenstraat-Zuid 44 in Valkenswaard en beginnen om 20.11 uur. De zaal is vanaf 19.30 uur open. Op de tweede Vorstenzitting, op zaterdag, wordt traditioneel de Federatieonderscheiding uitgereikt.

Muziek is er van Onno en Theo, winnaars van het Groot Striepersgats Liedjesfestival, De Vier Mutsen, Pieleke Ricardo Hoogmoet en de Striepersgatse Hofkapel. Humor komt er van de tonpraoters Hans Keeris en Wichard de Benis, de Raad van Elf en de Partners van Niks. Dans wordt verzorgd door de Striepersgatse Hof- en Hopmarjannekes en DéDé Dance. En als rode draad fungeren de limericks van Vorst William Damen en de komisch-kritische roddels van Striep en Striepke.

Samen met de carnavalsvereniging Wij mee z'n vieren en de rest verzorgt de commissie Bals & Zittingen de komende editie van het Boerenbal. Angelique Maenen: "Alle verenigingen, sportclubs, bejaardensozen, scoutinggroepen, evenementenorganisatiebureaus en overige belangstellenden worden van harte uitgenodigd om mee te feesten. En wie jarig is, trakteert! CV Wij mee z'n vieren en de rest bestaat namelijk elf jaar en daarom houden wij op het Boerenbal onze receptie."

Eventuele cadeaus voor de jubilaris kunnen op voorhand worden afgegeven bij Du Commerce, benadrukt Angelique. "Indien nodig kunnen pakketdiensten gebruik maken van het laad- en losperron 3a via de parkeerplaats achterom. Palletwagens zijn voorhanden. Mocht het Boerenbal niet bekend zijn bij je, geen nood… Iedereen is goed gemutst en wanneer je je mooiste pekske uit de kast haalt, val je niet uit de toon! Zoals gebruikelijk zijn er weer de beroemde droge worsten te winnen voor de bezoekers die het mooist zijn verkleed."

Gelet op de gezellige drankjes aan de bar bij Zaal Maenen, zou de vereniging hier graag haar Residentie hebben. De onderhandelingen hierover zijn reeds gaande en in een vergevorderd stadium. "We willen graag terug naar het gevoel van vroeger", zegt Angelique, "met het kindercarnaval van weleer. Dus mocht de Prins in de toekomst op zoek zijn naar een nieuwe residentie, is hij met zijn gevolg uiteraard van harte welkom bij ons in zaal Maenen!"

Meer berichten