Burgemeester Ederveen met de winnaars van de Vrijwilligerstrofeeën. Foto: Geert Vaessen Fotografie.
Burgemeester Ederveen met de winnaars van de Vrijwilligerstrofeeën. Foto: Geert Vaessen Fotografie. (Foto: )

Vrijwilligers van het jaar

Voor het veertiende opeenvolgende jaar heeft de gemeente de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofee Valkenswaard uitgereikt. Dat gebeurde dit jaar tijdens het Vrijwilligersgala op woensdagavond 30 januari in Theater De Hofnar.

Valkenswaard - De avond stond in het teken van dank en waardering voor alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor organisaties, verenigingen, buurten en voor individuele inwoners. Tijdens deze bijeenkomst ontvingen burgemeester Ederveen en wethouder Mieke Theus alle vrijwilligers. Als voorzitter van de jury reikte de burgemeester de Gemeentelijke Vrijwilligerstrofeeën 2018 uit.

Dit jaar was er voor het eerst een Trofee voor elke categorie. Dat zijn er vijf in totaal. De winnaars zijn Jacques van Gerven in de categorie Sport (individueel), Pauline Peeters in categorie Zorg (individueel), Robbert van Helvoirt in categorie Buurt & Wijk (individueel), Lindsay Raaijmakers in categorie Cultuur & Natuur (individueel) en Stichting De Hijskraan, in categorie Vrijwilligersorganisatie van het jaar.

Van Gerven is voorzitter van SV Valkenswaard. In die functie is hij mede-initiator en –organisator van nieuwe projecten binnen de vereniging, zoals walking voetbal. "Jacques staat bekend als een verbinder: een terechte winnaar." Peeters was op 1 december 2018 twintig jaar vrijwilliger bij Valkenhof. Op 19-jarige leeftijd kwam zij om te revalideren naar Kempenhof. Ze is daar van meet af aan betrokken bij het vrijwilligerswerk. Van Helvoirt was tien jaar bestuurslid van Corsobuurtschap Crescendo, onder meer als secretaris. Raaijmakers is al 20 jaar lid van Carnavalsvereniging De Pintenwippers in Brouwersgat (Dommelen), ze begon als 7-jarige. Stichting De Hijskraan bestaat in 2019 veertig jaar. De stichting beheert al 40 jaar het gelijknamige buurthuis in het Gegraaf.

Meer berichten