Gastheer Boyd Exell tijdens DVI in Valkenswaard in 2018. Foto: Krisztina Horvath.
Gastheer Boyd Exell tijdens DVI in Valkenswaard in 2018. Foto: Krisztina Horvath. (Foto: DANIEL HORVATH)

Top mensport naar Valkenswaard

Redactie

Enige officiële landenwedstrijd

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft het NK mennen en het Nederlandse CAIO mennen toegewezen aan de organisaties van respectievelijk de wedstrijden in Beekbergen en Valkenswaard. Het NK voor de vierspannenmenners wordt in 2019 en 2020 tijdens het CAI Beekbergen verreden. Driving Valkenswaard International (DVI), staat voor twee jaar garant voor de enige officiële landenwedstrijd die Nederland mag organiseren.

Valkenswaard - Na de succesvolle editie van de landenwedstrijd vierspannen in Valkenswaard 2018 heeft de KNHS de viersterren-status (CAIO4*-H4) voor 2019 en 2020 opnieuw toegekend aan Driving Valkenswaard International. DVI wordt dit jaar gehouden van 29 mei tot en met 2 juni op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard. "Wij zijn zeer vereerd dat de KNHS ons opnieuw het vertrouwen en de mogelijkheid heeft gegeven om deze viersterren-wedstrijd te organiseren", vertelt organisator en gastheer Boyd Exell. "Driving Valkenswaard International kent dit jaar de vierde editie. Een menwedstrijd met alle internationale topteams. De viersterren-status levert voor de vierspanrijders extra punten op voor de Wereldbekerkwalificatie ranking. Maar buiten dat: het is voor ons een blijk van vertrouwen en waardering."

Tijdens Driving Valkenswaard International gaat de top van de internationale mensport (twee- en vierspannen) de strijd met elkaar aan. Naast een landenwedstrijd nemen de deelnemers het ook tegen elkaar op in het individuele klassement.

De organisatie achter het CAI Beekbergen mag gerust zeer ervaren genoemd worden. Al meer dan 30 jaar neemt dit internationale menspektakel een belangrijke plaats op de kalender in. Mieke van Tergouw, eigenaar van het Riant Equestrian Centre in Beekbergen en de drijvende kracht achter het evenement, vertelt: "We zijn heel blij dat we het NK weer voor twee jaar mogen organiseren. Onze wedstrijd ondergaat dit jaar verschillende veranderingen." Meer informatie: www.caibeekbergen.nl.

Meer berichten