Foto:

Winnaressen Willem Ruisshow

Valkenswaard - "Met de trein naar Ruis, met de Volvo naar huis" Dat staat te lezen op een vel papier wat aan de muur tussen de dames hangt. Het kan niet missen maar hier staan twee winnaars van de Willem Ruis Show. In 1981 werkt Willem Ruis als quizmaster bij de VARA waar hij "De Willem Ruis Lotto Show, de Sterrenshow en de familiequiz Vijf tegen Vijf " presenteert. In hetzelfde jaar winnen deze dames een grote prijs bij een van zijn shows. Helaas komt veel te jong een einde aan het leven van Willem Ruis. Op 4 augustus 1986 overlijdt hij plotseling tijdens een vakantie in het Spaanse Dénia.

De Heemkundekring is op zoek naar de namen van deze dames. Weet u wie het zijn dan horen we dat graag. Mogelijk is ook nog te achterhalen in welk spelshow van Willem Ruis ze deze grote prijs gewonnen hebben. Op deze wijze hopen we het archief weer meer compleet te maken.

Wie, wat, waar en wanneer, dat zijn de vragen waar de Heemkundekring graag een antwoord naar zoekt. Kunt u daar een bijdrage aan leveren? Neem dan contact op met Etienne Wetzer.

Meer berichten