Deze lezing is onderdeel van KennisMakers. Heb jij ook een jarenlange passie of specifieke kennis op een bepaald gebied wat je graag wilt delen met anderen? Word dan KennisMaker in de Bibliotheek.
Deze lezing is onderdeel van KennisMakers. Heb jij ook een jarenlange passie of specifieke kennis op een bepaald gebied wat je graag wilt delen met anderen? Word dan KennisMaker in de Bibliotheek. (Foto: )

Lezing over Sumatra, Java, Bali en Lombok

Woensdag 6 februari vertelt KennisMaker Kees Smetsers in Bibliotheek Valkenswaard over het leven op het eiland Bali. Zijn verhaal duurt van 14.00 tot 15.30 uur.

Valkenswaard - Op de eilanden Sumatra, Java, Bali en Lombok hebben de mensen het door de uitbarstingen van vulkanen heel moeilijk. Veel inwoners zijn dakloos geworden en hebben geen inkomen omdat de toeristen wegblijven. Smetsers is vaak op deze eilanden geweest en hij is getroffen door de gastvrijheid die hij daar steeds ondervond. Daarom wil hij de inwoners morele steun verlenen. Kees Smetsers vertelt over hoe hij opgroeide op de boerderij van zijn ouders in Oirschot en hoe hij tijdens zijn reizen op Bali iets meemaakte, waardoor hij besloot om boeken te gaan schrijven voor het goede doel (de hulpverlening aan kinderen op Bali, die een beperking hebben en niet kunnen lopen). Zijn vierde boek over het leven op Bali Het verdriet achter de glimlach, speelt zich af in de jaren 1946 tot en met 1950 en gaat over de rechteloosheid van vrouwen op dit tropische eiland. Tijdens de presentatie worden veel foto's van Bali en afbeeldingen van schilderijen van de kunstenaar Louis Nagelkerke getoond. Je gratis ticket voor deze lezing reserveer je via www.bibliotheekdekempen.nl.

Meer berichten