Foto: paul tolenaar

Vliegende start voor ANWB AutoMaatje

Redactie

Het project ANWB AutoMaatje kent een vliegende start in Valkenswaard. De officiële aftrap voor het project was twee maanden geleden. Op dit moment telt AutoMaatje Valkenswaard al 95 ingeschreven deelnemers die gebruikmaken van de voorziening. Bij de start waren dat er 25.

Valkenswaard - Er is een pool van 30 vrijwillige chauffeurs. Die hebben de afgelopen maanden heel wat kilometers gemaakt, want de teller staat al op 300 verreden ritten. Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om een ritje naar de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar óók naar een vriend(in) om weer eens lekker op de koffie gaan.

AutoMaatje Valkenswaard is een samenwerking tussen de gemeente Valkenswaard, Cordaad Welzijn, de ANWB en veel enthousiaste vrijwilligers. Ook Ondernemersvereniging Validus, Accent op Ieders Talent en Seniorenbelang Valkenswaard, ondersteunen het project.

De deelnemers zijn enthousiast over AutoMaatje. Ook de chauffeurs halen er veel voldoening uit. Een chauffeur zegt: "Meneer had tijdens de kerstdagen geen vervoer om op bezoek te gaan bij zijn vrouw die in een zorgcentrum woont. Ik had meneer al vaker weggebracht. Ik heb zelf aangeboden om hem op Eerste Kerstdag en op Oudejaarsdag weg te brengen. Ik ben ook alleen tijdens de feestdagen. Ik vind het fijn om dit te kunnen doen voor hem en zo heb ik zelf ook een leuk praatje. Vandaag heb ik een mevrouw naar het ziekenhuis gebracht. Ik ben met haar meegelopen. Ze kreeg een goed bericht in het ziekenhuis. Resultaat: Een blije chauffeur én een blije dorpsgenoot."

Wilt u ook gebruik maken van ANWB AutoMaatje Valkenswaard, of wilt u zich aanbieden als vrijwillig chauffeur? Bel dan 0620862803 of mail automaatjevalkenswaard@cordaadwelzijn.nl. Bellen op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur.

Meer berichten