Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer. Op verschillende locaties in het land is haardhout te koop, want wat is er nou fijner dan de gezelligheid en warmte van een haardvuur tijdens de donkere dagen?
Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer. Op verschillende locaties in het land is haardhout te koop, want wat is er nou fijner dan de gezelligheid en warmte van een haardvuur tijdens de donkere dagen? (Foto: )

Zesde haardhoutdag in het Leenderbos

Staatsbosbeheer houdt 23 februari voor de zesde keer een haardhoutdag in het Leenderbos. Die dag in het bos tussen Valkenswaard en Leende duurt van 9.00 tot 10.15 en van 10.45 tot 12.00 uur. Februari is houtmaand bij Staatsbosbeheer.

Regio - Particulieren kunnen vooraf zolang de voorraad strekt online brandhout kopen via de website van Staatsbosbeheer en het vervolgens ophalen tijdens de haardhoutdag. Het hout dat te koop wordt aangeboden in het Leenderbos is vrijgekomen tijdens boswerkzaamheden in het Leenderbos en bevat het FSC-keurmerk van duurzaam bosbeheer. Publiek kan online hout kopen via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutmaand. Online kan men een afhaalmoment kiezen tussen 09.00 en 12.00 uur, afhankelijk van het beschikbare aanbod. Per particulier kan maximaal twee kubieke meter hout worden gekocht. De stammen, vooral berken, liggen in kant en klare stukken van ongeveer twee meter langs de weg en kunnen na boeking op 23 februari direct worden opgeladen en afgevoerd. Zelf hout verzagen middels het gebruik van een motorkettingzaag op de locatie Leenderbos is niet mogelijk.

Afhaallocatie is het Strijperpad 5, volg de bordjes.

Meer berichten