De Valkenswaardse kunstenares Dinie Govers-Baten toont één van haar werken. Dinie overleed in 2014. Nu gaan haar schilderijen in de verkoop.
De Valkenswaardse kunstenares Dinie Govers-Baten toont één van haar werken. Dinie overleed in 2014. Nu gaan haar schilderijen in de verkoop. (Foto: )

Mooie schilderijenverkoop bij Terre des Hommes

Op zondag 27 januari gaat de kringloopwinkel van Terre des Hommes voor één keer open op zondagmiddag. Van 13.00 tot 16.00 uur worden zestig schilderijen te koop aangeboden, samen met kunstboeken, lijsten en andere kunstige zaken.

Valkenswaard - Aanleiding hiervoor is een gift van vijftig schilderijen van de in 2014 overleden kunstenares Dinie Govers- Baten. Dochter Dorine Govers besloot onlangs om het overgrote deel van de collectie van haar moeder te doneren aan Terre des Hommes in Eindhoven. De opbrengst van de schilderijenverkoop is bestemd voor het goede doel van Terre des Hommes. De organisatie die zich wereldwijd inzet tegen kinderuitbuiting. Als klein meisje al hield Dinie Govers, geboren in Valkenswaard, van schilderen. Toch was ze de 40 al ver gepasseerd toen er ruimte kwam om de schilderskwast serieus op te pakken. Tot die tijd stopte ze - samen met haar man - alle energie in het runnen van Modehuis Govers in Veldhoven. Na diverse schildercursussen volgde Dinie de opleiding Monumentale en Toegepaste Kunst aan de Kunstacademie in het Belgische Arendonk. Dinie Govers gebruikte voor haar schilderijen diverse materialen: olie- en acrylverf, en vetkrijt, maar ook een kleurpotlood. De toegang die middag is gratis.

Meer berichten