Het Steendrukmuseum in Valkenswaard van binnen.
Het Steendrukmuseum in Valkenswaard van binnen. (Foto: museum zelf )

Record voor het Steendrukmuseum

2018 was een topjaar voor het Nederlands Steendrukmuseum, gelegen in Valkenswaard. Een recordaantal bezoekers kwam naar het museum toe.

Valkenswaard - Het museum mocht zich gelukkig prijzen met zelfs ruim dertig procent meer bezoekers dan in 2017. In totaal bezochten meer dan 7200 personen het museum in Valkenswaard. In de ruim zeventien jaar dat het museum bestaat hebben nog nooit zoveel mensen een bezoek gebracht aan het museum.

Het succes is mede te danken aan twee bijzondere tentoonstellingen. Ten eerste 'Natuurgetrouw getekend': de mooiste prenten van Theo van Hoytema (1863-1917) waren te zien. Ten tweede 'Uitgelicht!' over kunst in de Philips reclame. Deze laatste expositie is nog tot 20 januari dit jaar te bezichtigen.

Huisstijl

Verder droegen de nieuwe huisstijl en de marketingstrategie, die het museum in 2017 is gestart, bij aan deze mooie prestatie. "Uiteraard staan er in 2019 wederom mooie tentoonstellingen op het programma. Op 2 februari start de nieuwe expositie: Leo Gestel, ‘fan van Brabant’", kondigt het museum alvast aan.

Meer berichten