In totaal werden drie grote afvalcontainers gevuld. De inhoud daarvan weegt maar liefst 18.000 kilo, dat zijn 785 volle huishoudkliko's.
In totaal werden drie grote afvalcontainers gevuld. De inhoud daarvan weegt maar liefst 18.000 kilo, dat zijn 785 volle huishoudkliko's. (Foto: )

Gelukkig én schoon 2019 in Valkenswaard

Na de jaarwisseling liggen op Nieuwjaardag de straten in Valkenswaard vaak bezaaid met vuurwerkrestanten. Die zijn onveilig voor kinderen én schadelijk voor het milieu.

Valkenswaard - "Vanuit ons gemeentelijk zwerfvuilprogramma Schoon Valkenswaard, deden wij in december een oproep aan alle inwoners om 1 januari de handen uit de mouwen te steken en ons te helpen vuurwerkrestanten op te ruimen. Het was heel mooi om te zien dat veel inwoners gehoor gaven aan deze oproep. Dankzij de inzet van al deze mensen, lag de straat er een stuk schoner bij en konden kinderen weer veilig spelen. Vanaf 2 januari heeft de gemeente nog een extra veegronde gemaakt." Ook de opruimactie met vuurwerkzakken was een succes. Daarvoor verspreidden medewerkers van de Ergon in december huis-aan-huis speciale vuurwerkzakken van 100% gerecycled materiaal. Iedereen kon volle vuurwerkzakken en afgeschoten losse vuurwerkpotten vanaf 2 januari aan de straatkant zetten. De Ergon heeft die de afgelopen dagen opgehaald. Het resultaat van die inzameling liegt er niet om. In totaal werden drie grote afvalcontainers gevuld. De inhoud daarvan weegt maar liefst 18.000 kilo, dat zijn 785 volle huishoudkliko's.

Meer berichten