Winnaar Pieter van der Heijden, hij mag de wisseltrofee een jaar lang thuis voor het raam zetten, en Thomas Vromans. Foto: Wil Heuvelmans.
Winnaar Pieter van der Heijden, hij mag de wisseltrofee een jaar lang thuis voor het raam zetten, en Thomas Vromans. Foto: Wil Heuvelmans. (Foto: )

Spanning om te snijden bij SSOV-biljarttoernooi

Redactie

Dat kerstmis midden in de week viel bleek geen belemmering voor het toernooi voor de fanatieke senior-biljarters van Valkenswaard, van wie met name het SSOV-contingent (Stichting Sociëteitswerk voor Ouderen) traditiegetrouw sterk vertegenwoordigd was. Het SSOV, dat dit toernooi organiseert, kan terugzien op een zeer geslaagd maar vooral sterk biljartevenement.

Valkenswaard - Sterk, omdat de behaalde moyennes op donderdag, vrijdag en zaterdag opvallend hoog waren. Vooral op zaterdag 29 december, de finaledag. In de biljartzaal van Speeltuin Geenhoven spatte toen het enthousiasme er bij de 'toppers' van af. De spanning was om te snijden.

In de halve finale stond Jan Sanders tegenover Thomas Vromans. Wil Verbunt streed tegen Pieter van der Heijden. Dat ging in beide gevallen aardig en lang tegen elkaar op. Pieter van der Heijden bleek vanaf het begin net iets sterker te spelen dan Wil Verbunt. Thomas Vromans sloeg in de strijd tegen Jan Sanders zijn slag na beurt twaalf. De winst ging dus naar Pieter van der Heijden en Thomas Vromans. Zij mochten uitmaken wie het eindejaarstoernooi van 2018 zou winnen.

In die eindstrijd, die door de volle zaal aanwezigen aandachtig werd gevolgd en bloedstollende elementen bevatte, nam Thomas Vromans aanvankelijk een lichte voorsprong. Na beurt negen ging hij echt 'los'. Maar hij rekende buiten de sterk terugkomende Pieter van der Heijden, die bij de laatste beurt aan het langste eind trok.

Pieter van der Heijden is de winnaar van dit eindejaars SSOV-biljarttoernooi. Hij mag de wisseltrofee een jaar lang thuis voor het raam zetten. De zeer verdiende tweede plek is voor Thomas Vromans. Men moet niet denken dat de overige deelnemers met lege handen bleven staan. Er was voor elk van de bijna veertig deelnemers een mooi pakket met heerlijke naturaproducten: aangereikt door ondernemers, KBO's en politieke partijen.

De prijsuitreiking deed wethouder Theo Geldens onder toeziend oog van collega Mieke Theuws.

Meer berichten