Foto:

Traditie 'Valkenswaard Knalt' blijft

Willem-Jan Schampers

Organisatie voor het laatst bij CV.NL

Op Oudejaarsdag houden carnavalsvereniging CV.nl en corsobuurtschap Dommeldal wederom 'Valkenswaard knalt!'. Het evenement, dat wordt ondersteund door Valkenswaard Marketing, vindt plaats op het Doe-week terrein aan de Keersopperdreef in Dommelen. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals carbidschieten, verschillende wandeltochten en een mini-corsowagenrace.

VALKENSWAARD - Ook worden er, net als de afgelopen jaren, weer oliebollen verkocht. Wie zeker wil zijn van deze lekkernij, kan ze vooraf te bestellen via de website van Valkenswaard Knalt: www.valkenswaard-knalt.nl. Overigens worden er tijdens het evenement zelf ook nog oliebollen gebakken, zodat bezoekers ze ter plekke kunnen opeten of kunnen meenemen. Evenals twee jaar geleden gaan enkele leden van buurtschap Dommeldal, onder de naam Team Pedahlia, wederom Alpe d'Huzes rijden. Vandaar dat zij weer aanwezig zijn bij Valkenswaard Knalt, om de strijd tegen kanker te promoten.

CV.nl is dertien jaar geleden opgericht door Henk Wessels, Bert Lammers en Jan Zwaag. De groep werd uiteindelijk aangevuld tot in totaal twaalf leden en twee jaar later werd voor het eerst het carbidschieten georganiseerd. Enkele leden van CV.nl kwamen immers uit het oosten van het Nederland, waar het carbidschieten erg populair is. Deze traditie wilde CV.nl hier voortzetten en dit is heel aardig gelukt. Het carbidschieten in Dommelen is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement, met publieke belangstelling uit heel Groot Valkenswaard.i

Twee jaar geleden werd voor het eerst een samenwerking aangegaan met Team Pedahlia, vier leden van corsobuurtschap Dommelda, die geld wilden inzamelen voor de landelijke actie Alpe D'Huzes. Omdat de leden van CV.nl een dagje ouder worden, maar deze traditie niet verloren willen laten gaan, is de samenwerking met Dommeldal uitgebreid tot wat het nu is. Vanaf volgend jaar is de organisatie van Valkenswaard Knalt volledig in handen van de vrijwilligers van Dommeldal.

Maandag 31 december is ook een prachtige dag om te gaan wandelen door Dommelen en de Dommelsche natuur. Tijdens Valkenswaard Knalt! kun je daarom tevens deelnemen aan deze wandeltochten. Kies je voor een leerzame wandeltocht door Dommelen? Dan kom je langs een aantal historische punten, maar zul je ook dingen tegenkomen die centraal staan in het hedendaagse Dommelen. Kies je voor de Dommelsche natuur? Trek dan stevige stappers en kleding die tegen een stootje kan aan. Wie weet ontdek je natuurschoon waarvan je het bestaan niet eens wist! En ook de kids is gedacht. Samen met hun ouders kunnen zij op pad met een fotospeurtocht. Deelname bedraagt 3,50 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Hiervoor ontvangen de wandelaars de routebeschrijving en staat er na afloop koffie/thee/limonade en een lekkere oliebol klaar. Starten met de wandeltocht kan tussen 11.00 en 14.00 uur.

Meer berichten