Het definitieve deelnamepercentage dat behaald is, is 75,1 procent. Glasvezel Buitenaf: 'Dat is zeer hoog, nooit eerder haalden wij in een buitengebied een dergelijk hoog percentage.'
Het definitieve deelnamepercentage dat behaald is, is 75,1 procent. Glasvezel Buitenaf: 'Dat is zeer hoog, nooit eerder haalden wij in een buitengebied een dergelijk hoog percentage.' (Foto: )

Buitengebied krijgt glasvezel: doel behaald

Redactie

Het buitengebied Valkenswaard krijgt glasvezel. Maandagavond werd het eindpercentage bekendgemaakt, in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers en de vervangend wethouder Marieke Theus. Maar liefst 75,1 procent van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Valkenswaard - Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50 procent, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Valkenswaard.
Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, benadrukt de geweldige inzet: "Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes. Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in
het buitengebied."
Ook de gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. En dit vooral dankzij de inzet van de inwoners. Er is enorm veel werk verzet door de vrijwilligers in het gebied. Er zijn veel lokale avonden georganiseerd door ambassadeurs en lokale verkopers. De saamhorigheid is groot en dat wordt nu beloond. Er komt glasvezel en dat is voor de ontwikkeling van het buitengebied zo ontzettend belangrijk. De inwoners hebben zich gerealiseerd dat het nu of nooit was.

Salvina Orlando, ambassadeurs-coördinatrice: "Wat ook zeker meegeholpen heeft is de maatschappelijke betrokkenheid van de lokale verkopers Coens en Topsound. Voor elke aansluiting doneren zij 25 euro, ten behoeve van een maatschappelijk relevant doel in het buitengebied. Dit initiatief heeft een bedrag verzameld van 4.275 euro. Glasvezel buitenaf verdubbeld het bedrag waardoor er 8.550 euro ten goede komt aan de buurtverenigingen in het buitengebied.'' Meer? Kijk op glasvezelbuitenaf.nl.

Meer berichten