De leden van CV Ketel staan bekend om hun muzikaliteit.
De leden van CV Ketel staan bekend om hun muzikaliteit. (Foto: )

GSLF met nieuwe en oude gezichten

Willem-Jan Schampers

Liedjesfestival terug naar de Statie

Komende zaterdag vindt de 42ste editie van het Groot Striepersgats Liedjesfestival plaats. Dit jaar is het stokje van de organisatie overgenomen door CV Ketel. De leden willen het vanaf nu helemaal anders aanpakken. Terug op de Statie en met een live band! Vanaf 19.44 uur café-zaal Du Commerce.

VALKENSWAARD - Hiermee keert het liedjesfestival na velen jaren weer terug naar de oude vertrouwde Statie. Vorig jaar leek het gedaan met het Groot Striepersgats Liedjesfestival (GSLF). Decennialang was het een vast evenement voor muziekliefhebbers en carnavalsvierders uit Striepersgat, Brouwersgat en Mulkgat. Voor even leek deze traditie te stoppen, maar door de overname van CV Ketel bleef het evenement behouden. Sterker nog, het GSLF is een totaal nieuw leven ingeblazen. Met live-muziek.

Ted van Hout, voorzitter van CV Ketel: "Voorheen was het vooral traditionele blaasmuziek die live werd gespeeld door een kapel. Toen er ook andere muziekstijlen hun intrede deden, werd de muziek van tevoren al op band gezet en zongen de deelnemer daarmee mee. De band die we nu hebben, kan echter alles spelen. We hebben al van alles voorbij horen komen: van latin tot disco. Bovendien worden de liedjes ook opgenomen met live-publiek. Dit betekent veel sfeer en interactie. En Gijs Mooren maakt filmopnamen, inclusief interviews en een aftermovie."

CV Ketel hoopt zaterdag vanaf 19.44 uur een mooi voorproefje te geven van de carnavalsgekte in maart 2019, met een avond vol gezelligheid, bier en lokale carnavalsmuziek. "We zijn hartstikke blij dat er zowel oude bekenden als diverse nieuwe deelnemers zijn. Terug van weggeweest: Onno en Theo, Will Theus, De Neut, De Fonteintjes, IVO en De Ploeg. De nieuwelingen: CV Vijf vur Halluf Elluf, CV De Hecto's (met good old Coen van Och), Slagwerkgroep UNA, Hamoes, Juul en Fé en Fantasties. En de vaste waarden: Gewitutooitnooitnie, De Strieperschatjes en Achastbisjemernenoamhet. Kortom een interessant deelnemersveld." Aan het einde van de avond wordt een top drie bekend gemaakt. En de winnaar van de Publieksprijs.

Meer berichten