Frans en Leo zijn overtuigd van de noodzaak van glasvezel. ”Wij hopen dat mensen zich wel realiseren dat als de 50 procent niet gehaald wordt niemand glasvezel krijgt." Foto: Cogas.
Frans en Leo zijn overtuigd van de noodzaak van glasvezel. ”Wij hopen dat mensen zich wel realiseren dat als de 50 procent niet gehaald wordt niemand glasvezel krijgt." Foto: Cogas. (Foto: )

Gaat het buitengebied voor glasvezel?

Redactie

De glasvezelcampagne in Valkenswaard is in volle gang. Inwoners van het buitengebied van de gemeente Valkenswaard kunnen tot 10 december 2018 een glasvezelabonnement afsluiten bij een van de vier dienstaanbieders. Bij 50 procent deelname gaat de aanleg door. Met de deadline in zicht wordt het in Valkenswaard met de dag spannender.

Valkenswaard - Frans Baudoin is één van de inwoners uit het gebied die niet kan wachten tot er glasvezel wordt aangelegd. Tevens vertegenwoordigd hij de plattelandsvereniging Boven-Dommel en vanuit de boerenbedrijven is de vraag naar een snel en stabiel netwerk groot. "Agrariërs ondervinden dagelijks problemen met het doorsturen van gegevens" Ook vindt Frans het belangrijk om net als de bewoners in de bebouwde kom, te beschikken over een snelle verbinding om in de dagelijkse zaken thuis te kunnen voorzien. "Ongestoord televisie kijken zonder storing bij slecht weer. Maar ook internetbankieren of andere zaken thuis makkelijk en snel kunnen regelen. Je kunt tegenwoordig niet meer zonder een goede internetverbinding. Glasvezel is noodzakelijk geworden. Voor iedereen zou snel en stabiel internet vanzelfsprekend moeten zijn. Ook als je op het platteland woont!"

Kuijpers ervaart zakelijk en privé de nodige problemen met hun huidige internetverbinding. "Wij als boeren, die wonen en werken in het buitengebied kunnen niet meer zonder een snelle betrouwbare internetverbinding. Voor bestellingen en inzien van gegevens van geleverde dieren en producten. Maar ook voor versturen van data. We zullen het als bewoners, zowel particulieren als ondernemers, samen moeten doen om de aanleg van glasvezel mogelijk te maken en om de minimale 50 procent deelname te halen. Met de inzet van een heel team enthousiaste ambassadeurs gaat dit zeker lukken."

Wie hulp nodig heeft bij het kiezen van het juiste abonnement kan terecht bij een plaatselijke verkoper. Daarnaast zijn er ambassadeurs actief. Bekenden uit de buurt. Meer: www.helloworldglasvezel.nl.

Meer berichten