Foto: Jurgen van Hoof

Spektakel en vuurwerk op de Markt

Ton van Helvoort

Knallend de feestmaand in

De feestmaand december start in Valkenswaard met vuurwerk. Een professionele vuurwerkshow op muziek is zondag namelijk opnieuw te bewonderen op de Markt. Bij de start om 18.00 uur zijn de oh's en de ah's ongetwijfeld tot in de verre omgeving te horen.

Valkenswaard - De eerste vuurwerkshow was vorig jaar een groot succes. De organisatie is opnieuw in handen van de Valkenswaardse ondernemers Bas Coppelmans van tuincentrum Coppelmans en Danny Lange van de Kunstkeuken. Zij werken daarbij samen met Horeca Vereniging Markt Valkenswaard. In 2017 trok het vuurwerk ruim drieduizend bezoekers naar het centrum. De decemberfeestmaand was zo op spectaculaire manier geopend.

"Ook dit jaar sluit de vuurwerkshow aan op de koopzondag", zeggen Bas en Danny. "Al vanaf 17.30 uur leeft de Markt volop. Dan zorgt zanger Bram Boenders op zijn eigen manier voor vuurwerk." Boenders is bekend als finalist van Idols, waar hij tweede werd, en is nu te bewonderen in SBS6-programma House of Talent. "Als organisatie komt er toch heel wat bij kijken", erkennen Bas en Danny. "Maar we hebben de steun van de gemeente gekregen, die wil zo'n vuurwerkshow als een jaarlijks terugkerend evenement zien."

Natuurlijk staat de veiligheid voorop. Zo worden of zijn de omwonenden tijdig op de hoogte gebracht. "De Markt zelf wordt deels afgesloten met dranghekken. We zorgen voor een ruime veiligheidszone, waaraan de bezoekers zich strikt moeten houden. Verkeersregelaars zorgen voor tijdelijke omleiding van het doorgaand verkeer." De show duurt ongeveer tien minuten. "Bezoekers die afgelopen jaar aanwezig waren, weten dat in tien minuten een geweldig vuurwerk te zien is." Wie kan er dan ook beter voor het vuurwerk zorgen dan Bas Coppelmans?

De twee vertellen razend enthousiast: "Muziek die afgestemd is op het vuurwerk zal het geheel nog eens extra spectaculair maken. De ideeën en voorbereidingen voor deze avond zijn alvast helemaal uitgewerkt in de Kunstkeuken."

Meer berichten