Foto: Jurgen van Hoof

Speel-o-theek zoekt sponsorauto

Willem-Jan Schampers

Kleurwedstrijd rondom Sinterklaas

Sinds juli 2015 is er in Valkenswaard een speel-o-theek geopend. Deze is gevestigd aan de Karel Mollenstraat Zuid 21. Veel jonge kinderen en basisschoolleerlingen bezoeken geregeld met hun ouders gezellig ingerichte speelplek. Elke woensdag, donderdag en zaterdag kunnen kinderen én volwassenen hier vrij spelen en na afloop is er de mogelijkheid om speelgoed te lenen. Een heel jaar lidmaatschap kost 25 euro, een half jaar 15 euro.

VALKENSWAARD – Initiatiefnemer Seyed-Anjum Pasha: "Ik ben van mening dat ieder kind het recht heeft om onbezorgd te kunnen spelen. En precies met die insteek ben ik vier jaar geleden begonnen met de Speel-o-theek." De speel-o-theek is geen winkel, maar een soort uitleenservice. We bieden een enorm assortiment speelgoed aan. Van puzzels en gezelschapspellen tot poppen en leesboeken. Leden kunnen iedere keer drie speeltjes lenen. Zo vaak je maar wilt. Dankzij de steun van enkele lokale ondernemers en schenkingen kan de Speel-o-theek de kosten zo laag mogelijk houden."

Een van de partijen die ondersteuning biedt, is de Stichting Leergeld Valkenswaard. Deze stichting zorgt er voor dat kinderen uit gezinnen met een kleine beurs, toch kunnen meedoen aan sport, spel, cultuur en schoolactiviteiten. Pasha: "Dit doet zij door het vergoeden van de contributie van een vereniging, kleding, muziekles, schoolkosten of het abonnement van de speeltuin óf Speel-o-theek Valkenswaard. Een geweldig initiatief en ik ben de stichting dankbaar dat ze het op deze manier voor nog meer kinderen – ook die met een beperking – mogelijk maakt om hier te komen spelen en spulletjes te lenen."

Kleurwedstrijd

Dit jaar wordt voor de vierde keer een Sinterklaaskleurwedstrijd georganiseerd. Kleurplaten kunnen worden opgehaald bij Speel-o-theek Valkenswaard. Tot 1 december mogen deze daar ook weer worden ingeleverd. "Op zaterdag 8 december vindt de prijsuitreiking plaats", aldus Pasha. "Er zijn enkele hele mooie prijzen te winnen. In verschillende leeftijdscategorieën. Bovendien mogen alle kinderen die meedoen, hier een speelgoedje komen uitzoeken. Onze filosofie is immers dat zoveel mogelijk kinderen samen kunnen spelen. Bij de speel-o-theek, op school en thuis."

Momenteel wordt door de vrijwilligers van Speel-o-theek Valkenswaard gezocht naar nieuwe sponsormogelijkheden. Pasha: "We willen een - tweedehands - bestelwagen aanschaffen, om in de regio speelgoed op te halen, en hiervoor zoeken we sponsoren. Voor honderd euro per jaar wordt hun bedrijfsnaam en logo vermeld op de auto. We willen contracten afsluiten voor drie jaar. Naast de kosten voor de auto, kan met dit geld ook gas, water en licht van ons pand worden betaald."

De speel-o-theek is op woensdag en donderdag geopend van 13.30 tot 15.30 uur. Op zaterdag tussen 10.30 en 13.00 uur. Info: 06-24871446 of www.speelotheekvalkenswaard.nl.

Meer berichten