Foto: Jurgen van Hoof

Ook dit jaar Valkenswaardse Kerst-Inn

Ton van Helvoort

Eerste kerstdag is het zover

Het is alweer voor de 44e keer dat er in Valkenswaard op Eerste Kerstdag een Kerst-Inn wordt gehouden. Een samenzijn, bedoeld voor mensen die eenzaam zijn en op één van de mooiste dagen van het jaar niet alleen willen zijn.

Valkenswaard - Voorzitter van de organisatie is Annie van de Ven. Samen met Annie en Piet Waarsma vormt zij het bestuur. Het kerstevenement in Valkenswaard is begonnen in 1974. Kerst-Inn is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ontmoeting waar veel, meestal eenzame, mensen elk jaar opnieuw met veel genoegen naartoe leven. "Ons huidige bestuur doet dit werk inmiddels al heel wat jaren", zegt Annie.

"De belangstelling is onverminderd groot. Ook dit jaar verwachten we weer rond de 65 deelnemers. Mede dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen we de bezoekers een mooie dag aanbieden." Na het gebruikelijke kopje koffie of thee is er om 12.00 uur een uitgebreide lunch met een lekker kopje soep. Vanaf 13.30 uur worden de gasten vermaakt, waarbij de gratis bingo met leuke prijsjes niet ontbreekt. "Rond 17.00 uur schuiven we aan om gezamenlijk te genieten van een warm en koud buffet. Ook nu weer afgewisseld met een loterij."

Ze vervolgt: "Daarbij zijn echte leuke prijzen te winnen." Een lot kost slechts 0,25 euro. Rond 19.00 uur wordt de dag afgesloten. "Eén ding is nu al zeker. De bezoekers genieten van zo'n dag, maar ook wij als organisatie voelen ons erg gelukkig dat wij dit samen kunnen doen. Vergeet niet dat juist eerste Kerstdag geen dag is om alleen te zijn. Door welke omstandigheden dan ook."

Aanmelden kan tot 18 december. De dag wordt gehouden in de zaal van speeltuin Geenhoven. In de zaal staan lange tafels, waaraan het gezellig zitten is. De kerstversiering ontbreekt natuurlijk niet. Bezoekers moeten wel woonachtig zijn in Valkenswaard, Dommelen of Borkel en Schaft. "Het is de voorgaande jaren gebleken dat er mensen zijn die graag zouden willen komen, maar de drempel niet durven te nemen. Zet die stap dit jaar wel", roept Annie op, "met de wetenschap dat men van harte welkom is."

Meer berichten