Gabriella Buijs, nieuwe voorzitter Corso Valkenswaard: "Nieuw in het bestuur is een lid van de jeugdcommissie." Foto: Jurgen van Hoof
Gabriella Buijs, nieuwe voorzitter Corso Valkenswaard: "Nieuw in het bestuur is een lid van de jeugdcommissie." Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

'Mensen op de juiste plek inzetten'

Willem-Jan Schampers

Gabriella Buijs voorzitter Corso

Het thema van Corso 2019 is 'Bravo! Brabant'. Onder toeziend oog van de nieuwe voorzitter Gabriella Buijs werd dit zaterdag bekend gemaakt. "Corsobouwers en ontwerpers laten zich inspireren door al het goede in, uit en van Brabant, in de wederopbouwperiode na 1944. De opdracht is simpel: 'Kies een opmerkelijk en positief Brabants onderwerp'. Het thema is heel divers en zeer breed in te vullen."

VALKENSWAARD – Gabriella (55) is in het dagelijkse leven directeur van basisschool De Hasselbraam in Eindhoven. Deze rol vervult ze door altijd de kinderen, leerkrachten en het geven van goed onderwijs centraal te laten staan. Op Linkedin laat ze weten: "Visie, verbinding, doorgaande lijn en kwaliteiten van mensen op de juiste plek inzetten. Werken aan en met talent, dat is mijn kracht! Vanuit een persoonlijke aanpak sluit ik aan bij wat er leeft. Door samen te analyseren, ontstaat er inzicht in eigen talenten en passies. Vanuit een gedragen visie, beleidsmatige keuzes maken en samenwerken. Daar ligt mijn passie."

Een werkwijze die ze ook als voorzitter van Stichting Bloemencorso Valkenswaard voorstaat. En zoals ze ook actief is bij de Wereldwinkel in Valkenswaard. "Ik ben al jaren actief als bestuurslid en draai winkeldiensten. Voor mij is het een leuke hobby en ik zet me nog in voor het goede doel ook. Via mijn man Ron ben ik in aanraking gekomen met het Corso. Ik was meteen geïnteresseerd in wat er allemaal moet gebeuren voordat een corsowagen de weg oprijdt. Ik heb gebouwd bij buurtschap Oruva en nu zitten we samen bij Hazestraat. Dit jaar als figurant, maar ik vind alles leuk."

Twaalf jaar geleden is Gabriella naar Valkenswaard verhuisd. "Ik heb me gelijk welkom gevoeld in Valkenswaard. Bij de Wereldwinkel en ook bij het Corso." Met haar bestuurlijke ervaring en enthousiasme trok ze de aandacht van het bestuur van de stichting, dat op zoek was naar een nieuwe voorzitter. Bestuurslid Robin Wijnen: "Chantal (Dielis-Vermeulen, red.) had aangegeven nu écht te stoppen en we moesten dus op zoek naar een opvolger. Maar wat voor type voorzitter wilden we? In ieder geval iemand met een bestuurlijke achtergrond. Ervaring in de corsogemeenschap was minder relevant. Met Gabriella klikte het meteen."

'Mensen gebruiken in hun kracht', dit is wat de nieuwe voorzitter voor ogen heeft in haar functie. "Het managen van mensen is waarmee ik dagelijks bezig ben. Daar krijg ik zelf ook energie van. Door goed te plannen en te zorgen dat ik zelf in balans blijf, kan ik anderen ook beter laten functioneren." Daarbij wil Gabriella vooral de bekendheid van het Corso vergroten. "Als cultureel evenement voor jong en oud. We zijn met name bekend in Valkenswaard en omgeving. Daarbuiten zetten mensen vaak vraagtekens bij het horen van 'Corso Valkenswaard'. Vandaar ook dat ik overal mijn oor te luister wil leggen. Behouden wat goed is, veranderen wat nodig is. We blijven een vrijwilligersorganisatie en samen zorgen we voor een prachtig evenement."

Meer berichten