Burgemeester Ederveen heeft de gemeentelijke cultuurpenning uitgereikt aan de heer Erwin Dielis.
Burgemeester Ederveen heeft de gemeentelijke cultuurpenning uitgereikt aan de heer Erwin Dielis. (Foto: )

Cultuurpenning en drietal vrijwilligerspenningen uitgereikt

Burgemeester Ederveen heeft de gemeentelijke cultuurpenning uitgereikt aan de heer Erwin Dielis. Dat deed hij vrijdag avond tijdens de feestavond van het Corso. Een dag later heeft Wethouder Theus de gemeentelijke vrijwilligerspenning uitgereikt aan de heer Wil Brom, de heer Ad van Dongen en de heer Hans Sprengers van EHBO St. Nicolaas.

Valkenswaard - De heer Dielis is van jongs af aan actief voor het Corso Valkenswaard. In de jaren 90 was hij 8 jaar bestuurslid van corsobuurtschap Wilhelmina. In 2012 is hij in de jubileumcommissie gestapt van Stichting Bloemencorso Valkenswaard voor het organiseren van het 60-jarig jubileum van de stichting. In 2013 is de heer Dielis toegetreden tot het bestuur van Corso Valkenswaard. Inmiddels heeft hij als bestuurslid 5 corso' s gedraaid en hij heeft aangegeven te stoppen met zijn bestuursfunctie.

2014

Een bijzonder jaar was 2014, waarin Valkenswaard voor de 70e keer de bevrijding vierde waarin ook Stichting Valkenswaard Viert een belangrijke rol speelde.

De heer Dielis bekleedde ook in Valkenswaard Viert een bestuursfunctie. De cultuurpenning kan worden uitgereikt bij de organisatie van een groot evenement. De uitreiking vond plaats op vrijdag 26 oktober om 21.00 uur in 't Boothuys in Valkenswaard tijdens de jaarlijkse feestavond van het Bloemencorso Valkenswaard.

EHBO

Wil Brom, Ad van Dongen en Hans Sprengers zijn reeds vele jaren bij tal van evenementen actief voor EHBO-vereniging Sint Nicolaas in de gemeente Valkenswaard. EHBO-vereniging St. Nicolaas bestaat volgend jaar tachtig jaar en met een grote groep vrijwilligers biedt de vereniging ondersteuning bij tal van plaatselijke activiteiten.

De vereniging, die werd opgericht in 1939, is al bijna 80 jaar actief in Eerste Hulp Bij Ongevallen in Valkenswaard. "Wij verzorgen EHBO, AED, Reanimatie onderwijs in Valkenswaard en omstreken", legt men uit op haar website: www.ehbo-stnicolaas.nl.

Tien jaar

De vrijwilligerspenning kan worden uitgereikt indien men zich op organisatorisch of bestuurlijke wijze minimaal 10 jaar heeft ingezet. De uitreiking vond plaats op zaterdag 27 oktober om 20.30 uur tijdens een bijeenkomst voor de vrijwilligers in partycentrum De Bommel in Dommelen.

Meer berichten