Foto: Jurgen van Hoof

De Sint slaapt weer bij het IVN

Ton van Helvoort

Vanaf 21 november verwacht

Alhoewel de komst van Sinterklaas en zijn Pieten nog ver weg lijkt, heeft het bestuur van het IVN en van Wijkcommissie de Turfberg in Valkenswaard de afgelopen dagen al een telefoontje uit Spanje gekregen.

Valkenswaard - De Sint en zijn Pieten, maar ook zijn paard Amerigo, zullen evenals de afgelopen jaren weer enkele nachten in het IVN-gebouw aan de Bosstraat blijven slapen. "Daar zijn we natuurlijk erg trots op", zegt bestuurslid Anni Janssen. "Kennelijk hebben de Sint en zijn Pieten de afgelopen jaren toch met veel plezier bij ons overnacht. Maar waar vindt hij in deze tijd dan ook zo'n prachtige slaapruimte, die speciaal voor hem wordt ingericht. Daar kan hij zonder gestoord te worden zijn verdere programma voorbereiden. En dat natuurlijk met hulp van zijn Pieten."

Nadat de Sint op zaterdag 17 november in Nederland zal arriveren, is hij natuurlijk overal een graag geziene gast. "Zo ook bij ons in Valkenswaard", zegt Anni Janssen. Ondanks zijn zéér drukke agenda komt hij toch al op woensdag 21 november naar het IVN-gebouw aan de Bosstraat 25. Na een rit door Valkenswaard, in een prachtig rijtuig van het Rijtuigenmuseum, wordt de Sint om 14.30 uur op zijn tijdelijke verblijfplaats ontvangen. "En ook dit jaar geldt natuurlijk: hoe meer kinderen er bij die ontvangst zijn, hoe blijer de Sint is."

Afgelopen jaar kreeg het logeeradres van Sinterklaas maar liefst 1850 kinderen met ouders op bezoek. "Die aantallen willen we dit jaar toch weer gaan verbeteren. Op de eerste dag na de ontvangst kan het Sinterklaashuis tot 16.00 uur worden bezocht." Natuurlijk zijn er ook kinderen die op woensdag 21 november niet kunnen komen. Daarom heeft de Sint laten weten ook op een aantal andere dagen de kinderen in het IVN-gebouw te zullen ontvangen. Dat is namelijk mogelijk op zaterdag 24, zondag 25 en woensdag 28 november. Telkens van 14.00 tot 16.30 uur.

Net als het afgelopen jaar is er ook nu weer op kinderboerderij de Kleine Meer een speelpark. Vanaf het IVN kan men dat speelpark bereiken via een Zwarte Pietenpad. Daar kan men dan aan alle soorten activiteiten deelnemen. Zoals gebruikelijk staat er ook nu vóór het IVN een grote rode brievenbus, waar kinderen hun brief voor de Sint in kunnen doen. Als er een postzegel bij zit stuurt de Sint persoonlijk een antwoord. Ook kan men weer een pietendiploma halen. "Gelukkig hebben zich een aantal jonge mensen gemeld voor de organisatie van al deze activiteiten rond de komst van Sinterklaas", zegt Janssen. "Afgelopen jaar was er zéér veel belangstelling voor de Sint en zijn Sinterklaashuis. Voor ons een bewijs dat het initiatief echt leeft. Voor de Sint en zijn Pieten zal een grote opkomst ongetwijfeld een reden zijn om ook het volgend jaar weer terug te komen."

Meer berichten