Jazzpianist en Edisonwinnaar Peter Beets komt naar Valkenswaard. Beets is een pianist van wereldklasse. Zowel in binnen- als buitenland oogst hij grote bewondering.
Jazzpianist en Edisonwinnaar Peter Beets komt naar Valkenswaard. Beets is een pianist van wereldklasse. Zowel in binnen- als buitenland oogst hij grote bewondering.

Peter Beets Trio komt naar Valkenswaard

Redactie

Yes Jazz heeft samen met De Hofnar de muzikant Peter Beets naar Valkenswaard weten te halen. Een uniek concert. Voor de lezers van het Valkenswaards Weekblad heeft Yes Jazz daarom een speciale aanbieding: 4 kaartjes kopen = 3 kaartjes betalen.

Valkenswaard - Peter Beets Trio brengt een tribute aan George Gershwin in jazz. Het optreden is een eerbetoon aan de grote meester. Prachtige composities van Gershwin worden vertolkt door drie jazzmusici die daar vervolgens weer hun eigen interpretatie en kleur aan geven.

Edisonwinnaar Peter Beets is een pianist van wereldklasse. Zowel in binnen- als buitenland oogst hij grote bewondering. Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. Een ware meester in het versmelten van klassieke muziek met jazz. ‘Marius Beets speelt spatzuiver, retestrak, degelijk en is in elke situatie een betrouwbare kracht’, aldus een collega-bassist in het vakblad ‘De Bassist’.

Martijn Vink wordt gekwalificeerd als ‘Neerlands beste jazzdrummer’ (De Telegraaf) en ‘de inventiefste drummer van Nederland’ (de Volkskrant). ‘Ik speel vrij zacht en gebruik oude bekkens met een donkere klank, dat is voor veel bandjes wel wennen’, zegt hij in een interview met De Bassist. De Amerikaanse componist en pianist George Gershwin (1898-1937) vormt een belangrijke schakel in de overgang van de klassieke muziek naar de jazz. Eigenlijk was Gershwin klassiek opgeleid. Maar hij had zoveel belangstelling voor stromingen in de lichte muziek zoals dixieland en blues, dat hij elementen uit deze stijlen ging toepassen in zijn klassieke composities. Bekende werken waar hij furore mee maakte waren onder meer Rhapsodie in Blue, de opera Porgy and Bess en de bekende song Summertime. Dit zijn allemaal klassieke werken, doorspekt met swingende ritmes en spannende jazz-akkoorden. Aanvang concert 20.15 uur. Inleidende lezing start om 19.00 uur. Meer via www.yesjazz.eu.

Meer berichten