De insteek is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je geloof is, elkaar kunnen ontmoeten met koffie en wat lekkers.
De insteek is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je geloof is, elkaar kunnen ontmoeten met koffie en wat lekkers. (Foto: )

Protestantse Kerk organiseert een 'Levende Adventskalender'

Van Brabant wordt altijd gezegd dat het leven er goed en gezellig is. Dit mag dan waar zijn, maar in de donkere dagen voor kerst, tijdens de vier Adventsweken in december, is het niet voor iedereen een goede en gezellige tijd.

Valkenswaard - Mede daarom organiseert de Protestantse Kerk van Valkenswaard, die een-open-kerk-zijn hoog in haar vaandel heeft, in de Adventstijd elke doordeweekse dag een open huis. Hoe gaat dit in zijn werk? "Van 3 december tot en met 22 december proberen we van maandag tot en met zaterdag ergens in Valkenswaard of Dommelen een ochtend of middag een adres te hebben waar men welkom is voor een kopje koffie/thee en een praatje." Op zondag is er gelegenheid in de Ontmoetingskerk koffie te drinken van ongeveer 11.00 tot 12.30 uur. Er is geen thema, de gesprekken lopen zoals het gaat, soms luchtig, soms dieper, net wat er op tafel komt. De laagdrempelige ontmoeting staat voorop. Het is voor iedereen, jong en oud, kerkelijk en niet kerkelijk alleen of samen.

De insteek is dat mensen van alle gezindten, maakt niet uit wat je geloof is, elkaar kunnen ontmoeten. De levende Adventskalender wordt al enkele jaren in een aantal Achterhoekse en Betuwse plaatsen met succes georganiseerd. "Wij willen zien of het ook in Valkenswaard aanslaat. Daarvoor hebben we u nodig. We zijn op zoek naar mensen in Valkenswaard of Dommelen die bereid zijn om in de maand december een ochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur of een middag van 14.30 uur tot 16.00 uur mensen te ontvangen voor een kopje koffie of thee. Er wordt per dag één ochtend en/of middag gepland, u kunt zelf aangeven op welke dag en of u in de morgen of middag mensen wilt ontvangen, u mag zich ook voor meerdere dagen opgeven."

Hoe is de werkwijze? De adventstijd loopt van zondag 3 december tot en met zondag 23 december. "U geeft zich op om op een door u aangegeven doordeweekse dag mensen te willen ontvangen. Met deze gegevens gaan we een rooster samenstellen van mensen die gasten bij hen thuis willen ontvangen. Vervolgens vermelden we op de website van de PKN Valkenswaard de namen en adressen en de dag waarop het mogelijk is dat mensen bij u koffie of thee kunnen komen drinken en gezellig met andere bezoekers kunnen praten."

Opgave is mogelijk bij: Marie-Jantien Kreeft, met vermelding van uw naam, adres, mailadres en telefoonnummer, en de dag waarop u mensen wilt ontvangen in de morgen of in de middag. Graag opgeven voor 10 november, dit in verband met het rooster.

Meer berichten