Jubilaris Harrie Bax. Hij is al liefst 60 jaar lid van Emos uit Borkel en Schaft. Dat mocht gevierd worden.
Jubilaris Harrie Bax. Hij is al liefst 60 jaar lid van Emos uit Borkel en Schaft. Dat mocht gevierd worden. (Foto: Loet van Haperen)

Drumband huldigt jubilarissen Jan en Harrie

In de Teutenzaal in Borkel en Schaft werd vorige wek gevierd dat drumband Emos 60 jaar jong is. Een levendige groep dames en heren heeft er een mooi feestje van gemaakt.

Borkel en Schaft - De avond startte met een optreden van slagwerkgroep RHC uit Riethoven, gevolgd door een optreden van drumband Beat-it uit Westerhoven, drumband Theodatus uit Luyksgestel en de jubilerende drumband Emos. Op deze feestelijke avond was ook een officieel gedeelte. Daarin werd de drumband gefeliciteerd en werden de jubilarissen gehuldigd.

Jan van Houts werd gehuldigd vanwege zijn 12,5-jarig lidmaatschap. Jan is een enthousiast en trouw lid, repetities en uitvoeringen worden nauwelijks overgeslagen. "Daarnaast kunnen we ook altijd een beroep op Jan doen voor allerlei hand- en spandiensten." Door de voorzitter van de Brabantse Bond voor Muziekgezelschappen dhr. Joop van de Meulenreek werd hem de bronzen KNMO-speld overhandigd.

Harrie Bax kreeg een gouden speld met twee diamanten opgespeld vanwege zijn 60-jarig lidmaatschap. Harrie is zijn loopbaan bij de drumband als 8-jarig jongetje begonnen. Hij was één van de eerste leden toen deze in 1958 werd opgericht. Harrie heeft gedurende zijn loopbaan allerlei slagwerkinstrumenten bespeeld, gaf les aan leerlingen, vertegenwoordigde de drumband in het bestuur en is nog steeds een actief lid. Tegenwoordig speelt Harrie de Bas in het orkest van de club uit Borkel en Schaft.

Meer berichten