Het is natuurlijk belangrijk dat uw kind een school kiest die bij hem of haar past en waar het onderwijs en de begeleiding goed zijn.
Het is natuurlijk belangrijk dat uw kind een school kiest die bij hem of haar past en waar het onderwijs en de begeleiding goed zijn. (Foto: )

Middelbare school kiezen? Kom naar de info-avonden bij Were Di!

Zit uw zoon of dochter in groep 8 en oriënteert u zich samen met uw kind op de overstap naar de middelbare school? Dan breekt een spannende tijd aan. Uw kind staat aan de vooravond van een nieuwe fase in zijn nog jonge leven.

Valkenswaard - Het is natuurlijk belangrijk dat uw kind een school kiest die bij hem past, waar hij zich thuis voelt en waar het onderwijs en de begeleiding goed zijn. Bij scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard werken we daar elke dag aan. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat uw kind zich fijn voelt op school. Zo kan hij bijvoorbeeld met vragen altijd terecht bij een mentor. Hij heeft ook de keuze tussen het reguliere onderwijs of Were Di Drie. Daar werken leerlingen via de principes van 'natuurlijk leren' veel samen aan projecten en opdrachten.

Bij Were Di Drie is veel ruimte voor eigen invulling. Vanaf komend schooljaar krijgen alle brugklassers les in hetzelfde gebouw. Dat is voor de jonge leerlingen overzichtelijk en geeft hen een extra veilig gevoel. Na het eerste leerjaar komen leerlingen in het gebouw waarin zij les krijgen totdat ze de school verlaten. Om tegemoet te komen aan de wensen, ambities en capaciteiten van leerlingen zet Were Di steeds meer in op maatwerk. Zo kunnen onze leerlingen bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau doen als ze dat willen en daarvoor de capaciteit hebben. Verder kunnen hoogbegaafde leerlingen die op het atheneum of gymnasium zitten eigen projecten doen waarin ze extra worden uitgedaagd. Steeds vaker kunnen leerlingen zelf kiezen hoe ze de lesstof onder de knie krijgen. Natuurlijk leren onze leerlingen niet alleen in de klas. We hebben veel buitenlesactiviteiten. Zo hebben we De Were Di Academy waar leerlingen na schooltijd aan tal van workshops of sporten kunnen meedoen. Staat uw kind graag op het podium en/of gaat hij graag om met leerlingen van andere scholen uit het buitenland? Dan kan hij meedoen aan het Songfestival, het toneel, de musical, de Vijflandenontmoeting en nog veel meer. Kortom Were Di heeft wat te bieden!

Wilt u meer weten over Were Di? Kom dan naar de informatieavond(en) voor ouders van groep 8. Dat kan op maandagavond 22 oktober tussen 19.00 en 22.00 uur: informatieavond over havo/vwo. Of op dinsdagavond 23 oktober tussen 19.00 en 22.00 uur: informatieavond over vmbo (inclusief Were Di Drie). Op deze avond is ook informatie verkrijgbaar over de dakpanklas vmbo/havo. De Open Dag vindt plaats op zaterdag 26 januari van 9.00 tot 13.00 uur. Meer via www.weredi.nl.

Meer berichten