In het pand waar voorheen De Marskramer was gevestigd, heeft Korner iets nieuws uitgedacht: 'lunchen, lezen, lekkers'. Foto: Jurgen van Hoof.
In het pand waar voorheen De Marskramer was gevestigd, heeft Korner iets nieuws uitgedacht: 'lunchen, lezen, lekkers'. Foto: Jurgen van Hoof. (Foto: Jurgen van Hoof)

Voor lunch en post naar 'De Buren'

Willem-Jan Schampers

Bernd Korner voorziet in behoefte

Trots loopt Bernd Korner door zijn nieuwe lunchroom annex boekwinkel annex postagentschap. Winkelcentrum De Belleman in Dommelen is uitgebreid met 'De Buren'. In het pand waar voorheen De Marskramer was gevestigd, heeft Korner, eigenaar van de Plus Supermarkt, iets geheel nieuws uitgedacht: 'lunchen, lezen, lekkers'.

Dommelen - "Het was hier een gevleugelde uitspraak', verklaart Korner de naam van zijn nieuwe zaak. "Als we een lekker belegd broodje wilden of een verse salade, gingen we even naar de buren. Voor broodjes naar Kaatje Jans en voor salades naar Frans Nouwens. Als we gebak lusten, was er bakkerij Van Heeswijk. En als we op zoek waren naar een boek, staken we over naar boekhandel Van Grinsven. Nu alleen Van Heeswijk er nog is, was er dringend behoefte aan iets nieuws. Bovendien zat ik steeds meer in mijn maag met alle postpakketten die hier dagelijks worden binnengebracht. Ik had echt meer ruimte nodig."

Omdat het pand van De Marskramer al een hele tijd leeg stond en Korner wel in de gaten kreeg dat er op korte termijn geen nieuwe huurder zou worden gevonden, besloot hij zelf eens te gaan informeren naar de mogelijkheden. "Uiteindelijk heb ik het pand gekocht en kon toen aan de slag om mijn plannen voor een postagentschap en lunchroom verder uit te werken. Als ik klanten in mijn winkel sprak, kwam vaak ter sprake dat ze een gezellige lunchroom in het winkelcentrum misten. Omdat er ook behoefte was aan een boekhandel, heb ik deze zaken gecombineerd. Zo ontstond het idee voor 'De Buren'. We hebben heerlijke broodjes, verse noten, bonbons, tapas, gebak en soepen. De Buren is een luxe, maar niet dure lunchroom." Korner gokt met zijn nieuwe zaak op de vele bezoekers van winkelcentrum De Belleman. "We zijn de ideale combinatie voor shoppen – cadeautje/boekje/krasloten/Staatsloten – en even een hapje eten. De winkeliers in De Belleman vullen elkaar aan. Vandaar ook dat we de samenwerking hebben gezocht met bijvoorbeeld bakkerij Van Heeswijk. Hij levert het gebak."

Meer berichten