Brigitte van Beek van Moed Training. Deze maand is ze te gast in Valkenswaard.
Brigitte van Beek van Moed Training. Deze maand is ze te gast in Valkenswaard. (Foto: )

'Twijfels gevormd door herinneringen'

Ton van Helvoort

Lezing in bibliotheek Valkenswaard

Bibliotheek de Kempen houdt op dinsdag 23 oktober een lezing over 'De kracht van gedachten'. Dat doet de bibliotheek in de vestiging in Valkenswaard. Op die avond zal Brigitte van Beek van Moed Training vertellen hoe men zijn dromen en wensen kan laten uitkomen.

Valkenswaard - Van Beek vraagt zich af waarom de meeste mensen hun dromen en wensen steeds uitstellen en voor zich uitschuiven. En of het nu gaat om een reis of om van baan te veranderen, vaak durven ze dat niet. "De twijfels en zorgen over wat er kan gebeuren zijn vaak een belangrijke sta-in-de-weg", zegt Brigitte van Beek. "Maar toch: kan het anders. Twijfels en zorgen zijn immers vooral gedachten die zijn gevormd door herinneringen, waarden, cultuur en dergelijken."

Belemmering

"Die vertellen je vaak wat je moet of niet mag doen. Als iemand zich bewust wordt van deze gedachten, die vaak een belemmering kunnen zijn, kan hij of zij ze op een andere manier bekijken en er gebruik van maken", aldus Van Beek.

Silke Dragstra van Bibliotheek de Kempen is blij met deze avond om de eenvoudige reden dat men, door er aan mee te doen, voor zichzelf meer kansen en mogelijkheden creëert. "Om wellicht te gaan doen wat je altijd al wilde doen. Deze avond kan bijvoorbeeld een ondersteuning zijn bij het vinden van werk, via training en begeleiding op een manier die bij je past. Op een manier waar iemand blij van wordt en waarvan je extra energie krijgt."

Dragstra is van mening dat er best veel mensen zoeken naar de mogelijkheden voor een andere baan in het bedrijfsleven of naar de kansen om zelf een bedrijf te beginnen. "Daarvoor is deze avond een prima start. Onze Bibliotheek de Kempen bestaat uit eenentwintig vestigingen, onder meer in Eersel, Reusel, Valkenswaard, Budel, Bladel en Maarheeze. Met de avond zoals hier genoemd willen wij de inwoners er tevens op wijzen dat de huidige bibliotheek niet langer alleen een plaats is om een boek te lezen of te lenen", sluit ze af.

Meer berichten