Berry Knapen uit Heeze, de kampioen van 2018, in de ton. Dit jaar is hij de titelverdediger op het Brabants Kampioenschap Tonpraoten.
Berry Knapen uit Heeze, de kampioen van 2018, in de ton. Dit jaar is hij de titelverdediger op het Brabants Kampioenschap Tonpraoten. (Foto: JOS JANSSEN)

Tonpraoters strijden om de Brabantse titel

Redactie

Voor de 52e maal organiseert Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard in samenwerking met de Eerste Valkenswaardse Carnavalsvereniging Anders dan Anders, het Brabants Kampioenschap Tonpraoten.

Valkenswaard - Inzet is de felbegeerde titel 'Brabants Kampioen Tonproaten 2019', met als bekende wisseltrofee 'De Zilveren Ton'. Titelhouder is Berry Knapen met zijn creatie 'Onze Harry hi unne Midlife-crisis'. Dit 52e kampioenschap wordt gehouden op vrijdag 11 januari 2019.

Galavoorstellingen vinden plaats op zaterdagavond 12 januari, zondagmiddag 13 januari (matinee) en zondagavond 13 januari 2019. De voorstellingen vinden plaats in Zaal Lavrijssen aan de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard. Plaatsing voor de finale verloopt middels een aantal voorronden die, afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden gepland op dinsdag 13, woensdag 14 en dinsdag 20 november 2018.

Deelnemers dienen op deze avonden beschikbaar te zijn. Na sluiting van de inschrijving worden het aantal voorronden, de exacte data, deelnemers en indeling van de avonden bekendgemaakt op website www.bktonpraten.nl en via andere media. Bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen wordt een gereguleerde loting toegepast.

Ook de voorronden vinden plaats in Zaal Lavrijssen. Aanvangstijd is 19.30 uur. Entreeprijs is zes euro. Kaartverkoop vindt plaats aan de zaal. Er is géén voorverkoop en géén reservering. "De organisatie nodigt hierbij Brabantse Tonpraoters uit zich hiervoor in te schrijven. Van de tonpraoters wordt verwacht dat zij een goed type uitbeelden en met de nodige humor een vloeiend en goed verstaanbaar verhaal brengen. Een geteste, gerijpte buut is min of meer een voorwaarde om goed voor de dag te kunnen komen."

Contact

Inschrijving is mogelijk tot en met 15 oktober 2018 bij Secretariaat Stichting Tonpraotersconcours Valkenswaard. Braspenninghof 29, 5551 DL Valkenswaard. Mail via info@bktonpraten.nl of bel naar 0653703418.

Meer berichten