"Het boek Rivierenland laat zien hoe wij in Nederland met rivieren samenleven en hoeveel facetten rivieren hebben." Te koop bij Priem.
"Het boek Rivierenland laat zien hoe wij in Nederland met rivieren samenleven en hoeveel facetten rivieren hebben." Te koop bij Priem. (Foto: )

DommelRoutes thema in boek over rivieren

Het is al weer 4 jaar geleden dat het wandelmapje DommelRoutes verscheen, maar ze zijn nog steeds een succes. Thea van Beek uit Valkenswaard heeft dit mapje op eigen initiatief gemaakt en uitgegeven.

Valkenswaard - Het mapje is voorzien van 8 flyers, waarvan 7 wandelflyers en 1 infoflyer. Centraal bij DommelRoutes zijn alle watermolens langs de Dommel die er ooit hebben gestaan en nog steeds staan. Deze zijn uitgewerkt in de infoflyer. DommelRoutes heeft haar bekendheid gekregen door mond op mond reclame, vermelding in kranten en een radiospot. Nu is er een hoofdstuk aan de Routes gewijd in het boek Rivierenland, Nederland van Aa tot Waal. In mei 2018 is het boek uitgebracht door Sunny Jansen. Thea heeft voor dit artikel contact met haar gezocht. "Ik wilde de Dommel in het boek opnemen vanwege de diversiteit: de rivier stroomt door natuur, door steden. Het heeft molens en speelde een rol bij industriële ontwikkeling van het omliggende gebied. En natuurlijk is de Dommel gewoon prachtig. Het is ook een rivier die niet veel aandacht vraagt, die niet al te bekend is, maar zeker de moeite waard en dus een aangename verassing voor mensen die 'm gaan ontdekken. Ook het terug brengen van de natuurlijkere loop speelde mee voor de keuze de Dommel op te nemen in het boek. Tijdens mijn onderzoek naar de Dommel kwam ik de Dommelroutes tegen en wilde daar wat meer over weten. Een persoonlijke insteek spreekt mij altijd aan, daarom heb ik Thea benaderd."

Meer berichten