Foto:

Nieuw jasje Oktoberfest Valkenswaard

Willem-Jan Schampers

Jetzt geht es richtig los!

Vorig jaar heeft carnavalsvereniging Halluf Elluf voor de eerste keer Oktoberfest Valkenswaard georganiseerd. En met succes!! Zaal Lavrijssen zat twee avonden bomvol. De locatie bleek echter niet groot genoeg, waardoor de organisatie ervoor heeft gekozen Oktoberfest Valkenswaard 2018 op één avond te laten plaatsvinden. Op zaterdag 29 september is het groot feest in sporthal De Belleman in Dommelen.

VALKENSWAARD - De nieuwe locatie is aanzienlijk groter, waardoor de gasten meer bewegingsvrijheid hebben en niet direct tegen het podium aanzitten. Bovendien wordt De Belleman omgetoverd in een Duitse feestzaal in Oktoberfest-stijl, met lange tafels en banken en met de onvermijdelijke bierpullen. Voor het eerst hebben de gasten zelfs keuze uit zitplaatsen aan lange tafels, staanplaatsen aan lange tafels of zogeheten zwerfplaatsen, met statafels.

CV Halluf Elluf heeft er ook voor gekozen om dit jaar nog meer Duitstalige muziek te brengen. Met Wiesnhammer, Richtig Rex en DJ Roooy zijn topartiesten in huis gehaald, maar de grote klapper is natuurlijk Dennie Christian. Al meer dan veertig jaar staat deze Duitse zanger op de bühne en hij is nog altijd bijzonder populair in Nederland, Duitsland en Vlaanderen. Zijn repertoire reikt ondertussen van Nederlandstalige carnavalsnummers tot gevoelvolle ballades, van dansbare schlagers tot covers van zijn grote voorbeeld Neil Diamond. Christian verkocht in zijn carrière ruim vijftien miljoen platen.

Oktoberfest Valkenswaard vindt plaats op 29 september. Vanaf 20.00 uur. Op de vraag of september niet te vroeg is voor een 'oktoberfeest', is het antwoord: "De Oktoberfeste in München beginnen zelfs al half september en eindigen in het eerste weekend van oktober." CV Halluf Elluf hoopt dat ze het evenement nog enkele jaren succesvol te kunnen organiseren, om het naderhand over te kunnen dragen aan mogelijk opvolgers. Bijvoorbeeld aan de jeugd van CV Vijf vur Halluf Elluf…

Lederhose

"Wij zijn trots dat wij als vereniging een aanvulling kunnen zijn voor de Striepersgatse, Brouwersgatse en Mulkgatse carnaval én de Valkenwaardse gemeenschap. We moeten het uiteindelijk met alle verenigingen samen doen. Met alle mooie facetten die carnaval rijk is en met een open blik en een eigentijdse kijk op het fenomeen carnaval. Wij blijven komen met ludieke acties, zodat iedereen scherp blijft en de lach op ons gezicht kan blijven bestaan. Hier past de organisatie van het Oktoberfest perfect in. Dus Lederhose en Dirndl aan en meedeinen op Duitse en Oostenrijkse Schlagers...!"

Reserveren

Kaarten voor het Oktoberfest, editie 2.0, zijn te reserveren via oktoberfest@hallufelluf.nl. Kaarten kosten 15 euro. Vermeld daarbij het aantal kaarten, je telefoonnummer en je keuze voor zitplaatsen, staanplaatsen of zwerfplaatsen. Aan de kassa kosten de kaarten 20 euro. Voor meer informatie: tel. 06-13154585.

Meer berichten