Burgemeester Ederveen en raadslid Marie-Therese Maas wandelend op weg naar De Boei. Foto: Jurgen van Hoof
Burgemeester Ederveen en raadslid Marie-Therese Maas wandelend op weg naar De Boei. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Raadsleden op stap met burgemeester

Ton van Helvoort

Bezoek aan De Boei

Een burgemeester heeft vaak te maken met de leden van de gemeenteraad. In tegenstelling tot andere functies op het gemeentehuis kunnen die raadsleden na vier jaar opnieuw gekozen worden of uit de lokale politiek verdwijnen.

Valkenswaard - Net als vier jaar geleden leek het burgemeester Ederveen van Valkenswaard daarom een goed idee om met elk raadslid een keer een paar uurtjes op stap te gaan. "Ik vind het ontzettend belangrijk om met alle raadsleden een persoonlijk gesprek te hebben, waardoor we elkaar zakelijk en ook privé nog beter leren kennen", legt hij uit. "Het raadslid kan zelf beslissen hoe die paar uurtjes worden ingevuld. Ik ben ervan overtuigd dat zo'n afspraak bijdraagt aan een nog betere samenwerking en vooral ook tot meer begrip voor elkaar."

Of het raadslid in een fractie zit die deel uitmaakt van de coalitie of in een andere fractie maakt voor Ederveen geen enkel verschil. "Ik weet immers dat ze als gemeenteraadslid allemaal het beste voor Valkenswaard voor hebben." Afgelopen week was de eerste afspraak: met raadslid Marie-Therese Maas. Na bij haar thuis een kopje koffie te hebben gedronken, wandelden de burgemeester en Marie-Therese door het Frans van Bestpark naar GGzE De Boei aan de Pastoor van Vroonhovenstraat. Daar werken vrijwilligers, zoals Elvira en Rebecca, voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben om het leven weer op de rails te krijgen.

Met beperkte middelen is bij De Boei een winkeltje opgezet, waar iedereen terechtkan voor een ansichtkaart of een klein cadeau. Die zijn veelal door de mensen van De Boei gemaakt. "Het blijft toch jammer dat men daar niet zoveel bezoek krijgt, ondanks dat het amper tweehonderd meter vanaf het winkelcentrum is. Toch verdienen de mensen daar die aandacht echt", onderstreept ook de burgemeester. "Wij als gemeente hebben grote bewondering voor wat er hier gebeurt."

Marie-Therese Maas was blij dat zij besloten had om op deze dag samen met de burgemeester een bezoek aan De Boei te brengen. Het bleef niet bij gezellig buurten met een aantal vaste bezoekers. Kelsey had haar gitaar meegebracht en toonde een daarmee ware virtuoos te zijn. Iedereen genoot zichtbaar van het bezoek van de burgemeester en Marie-Therese Maas. Boeiend was de discussie over de manier waarmee De Boei meer aandacht van de inwoners van Valkenswaard kan krijgen. Conclusie: loop een keer binnen en de ervaring heeft geleerd dat het niet bij die ene keer zal blijven.

Burgemeester Ederveen genoot van het bezoek en vond de keuze van Marie-Therese om hier naar toe te gaan uitstekend. De gitaarmuziek galmde nog lang na. Zeker toen de tekst van het bekende lied van Guus Meeuwis 'dan denk ik aan Brabant' werd veranderd in 'dan denk ik aan de de Boei', "want daar brandt nog licht."

Meer berichten