Sppelcadeau heeft speelgoed voor kinderen tot en met 12 jaar uit gezinnen die geen speelgoed kunnen betalen.
Sppelcadeau heeft speelgoed voor kinderen tot en met 12 jaar uit gezinnen die geen speelgoed kunnen betalen.

Speelcadeau voor speelgoed

Algemeen 278 keer gelezen

REGIO - Speelcadeau is een speelgoedbank, de enige in de wijde omgeving van Eindhoven. Mensen uit die wijde omgeving zijn dan ook welkom. Speelcadeau geeft goed, gebruikt speelgoed weg aan gezinnen die zelf geen speelgoed kunnen betalen.

De werkwijze is heel overzichtelijk: na inzameling van gebruikt speelgoed wordt dit door de 38 vrijwilligers gepoetst, eventueel gerepareerd daarna combineren zij dat speelgoed tot mooie pakketten. Dat speelgoed, en ook nieuwe spullen, gekocht met het geld van donaties, worden weggegeven in de winkel. 

Op afspraak

Mensen die in aanmerking komen voor een bezoek, komen bij Speelcadeau op afspraak, met een verwijsbrief, gekregen van een maatschappelijk hulpverlener, dat kan iedereen zijn die professioneel contact heeft met het gezin. Met deze brief zijn de gezinnen twee keer in een jaar welkom, daarna ziet de speelgoedbank graag weer een nieuwe verwijzing.

Geven en weggeven

Speelcadeau maakt veel mensen blij: op de eerste plaats natuurlijk de kinderen die mooi speelgoed krijgen, maar ook hun ouders die een last van hun schouders voelen glijden. 
Daarnaast zijn de mensen die gebruikt speelgoed inleveren blij omdat hun spullen een tweede leven krijgen en de donateurs die zien dat Speelcadeau hun geld goed besteden. De vrijwilligers van Speelcadeau krijgen energie van al deze mensen, bovendien beleven ze veel plezier aan hun werkzaamheden.

In het kort omschreven is Speelcadeau er voor gezinnen die het financieel niet makkelijk hebben en voor mensen die speelgoed dat overbodig is geworden graag een nieuwe ronde gunnen. Speelcadeau heeft speelgoed voor kinderen tot en met 12 jaar.

Verwijsbrief

Om Speelcadeau te bezoeken hebben gezinnen een verwijsbrief nodig van een maatschappelijk hulpverlener. U kunt daarbij denken aan uw huisarts, de school van uw kinderen, GGD, WIJ Eindhoven, Stichting Leergeld, Vluchtelingenwerk, MEE Zuidoost Brabant, schuldhulpverleners, GGzE, voedselbank etc. Al deze mensen kunnen een verwijsbrief voor het gezin invullen en ondertekenen. 

Meer informatie is te vinden op de website en op de Facebookpagina:
www.speelcadeau.nl

 of 
www.facebook.com/Speelcadeau

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant