Ouders met een kind in het ziekenhuis, kunnen in de buurt logeren in een Ronald McDonald Huis.
Ouders met een kind in het ziekenhuis, kunnen in de buurt logeren in een Ronald McDonald Huis.

Binnenkijken bij Ronald McDonald Huis

Algemeen 319 keer gelezen

REGIO - De Ronald McDonald Huizen en de vakantiehuizen in Nederland openen op woensdag 28 februari hun deuren. Tijdens deze ‘Open Huizen Dag’ zijn buurtgenoten, sponsors, donateurs, andere relaties en geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen in de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen. 

In de elf Ronald McDonald Huizen in Nederland vinden families een huiselijke plek op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Hier laten zij de ziekenhuisomgeving even los en kunnen ze toch binnen enkele seconden weer aan het ziekenhuisbed van hun kind staan. Zo zijn families dicht bij elkaar, wanneer zij dat het hardst nodig hebben. 

MMC Veldhoven

In Máxima MC bevindt zich het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant. Daar mogen ouders, broers en zussen van kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, logeren. 
Daarnaast is in het Vrouw Moeder Kind-centrum van MMC een huiskamer van het Ronald McDonald Huis ingericht. Kinderen die zijn opgenomen kunnen er met hun familie heerlijk spelen en ontspannen. Kortom, even weg uit de ziekenhuissfeer. De Huiskamer is een plek waar kinderen even kunnen vergeten dat zij ziek zijn. Er is speelgoed, een boekenkast en een snoezelruimte. Ook is er een familiekamer, waar gasten zich kunnen terugtrekken. De Huiskamer is iedere dag geopend van 09.45 tot 21.00 uur.

Voor zover nu bekend doet alleen het Ronald McDonald Huis mee aan de Open Dag. Bezoekers zijn tussen 13.30 en 16.00 uur welkom in het huis aan de Run 4604 in Veldhoven.

Vakantiehuizen

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft ook drie vakantiehuizen waar gezinnen met met een langdurig ziek kind of een kind met een beperking, even tot elkaar kunnen komen en elk kind weer aandacht kunnen geven. 
Deze huizen staan in Beesterzwaag in Friesland (De Hoeve), Het Boshuus in Arnhem in Gelderland en de Kindervallei in Valkenburg a/d Geul in Limburg. Elk met een eigen, uniek karakter en verschillende (aangepaste) activiteiten in en om het vakantiehuis.

Veel informatie over de vakantiehuizen is te vinden op:
https://www.kinderfonds.nl/de-vakantiehuizen-van-het-ronald-mcdonald-kinderfonds
Informatie over de open dag is te vinden op:
www.kinderfonds.nl/open-huizen-dag

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant