Hein de Wit ontvangt de Mevrouw Miep-penning uit handen van burgemeester Ederveen.
Hein de Wit ontvangt de Mevrouw Miep-penning uit handen van burgemeester Ederveen. Jurgen van Hoof

Hein de Wit geëerd met de mevrouw Miep penning

Algemeen 570 keer gelezen

DOMMELEN -  in de Dommelsche Bierbrouwerij is maandag 12 februari de 7e mevrouw Miep Penning uitgereikt aan Hein de Wit uit Striepersgat. 

Burgemeester Ederveen en Opperpintenwipper Joost van Rens reikte de penning uit tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van prinselijke gezelschappen in de Dommelsche Brouwerij. Mevrouw Miep staat voor de carnavalsvierder die veel voor carnaval betekent maar zelf nooit op de voorgrond treedt. 

Hein de Wit is een echte carnavalsvierder in hart en nieren en is betrokken bij bijna alle carnavaleske evenementen in het dorp. Zo is hij decorbouwer en toneelmeester bij de vorstenzitting, chauffeur van de prinsenwagen tijdens de optocht, verantwoordelijk voor het opbouwen van Striep en Striepke op het oude gemeentehuis en helpt hij bij het versieren van de Nicolaaskerk voor de mis op zaterdagochtend. Daarnaast is hij lid geweest van de Striepersgatse Hofkapel en speelt hij trompet bij brandweerkapel De Pompiers.

Burgemeester Ederveen: “Het enige wat Hein niet goed kan is nee zeggen. Mooi en terecht dat hij nu eens zelf in het zonnetje wordt gezet.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant