Het 'Beter dan Nooit Bal' begint op op de vrijdag om 17.11 uur.
Het 'Beter dan Nooit Bal' begint op op de vrijdag om 17.11 uur. Gijs Mooren

‘Beter Vruug Dan Nooit Bal’

Algemeen 467 keer gelezen

VALKENSWAARD – Het sluiten van Uitgaanscentrum De Senaat betekende ook het einde van het jaarlijkse evenement ‘Nooit te Vruug’. De traditionele start van het Striepersgatse carnaval, voor veel mensen een welkom alternatief voor ‘3 Uurkes Vurraf’ van Omroep Brabant, is echter niet helemaal verloren.

Door Willem-Jan Schampers

Michael Penders en Rob van Daal zijn al enkele jaren de organisatoren van het meezingfestijn ‘Heul Striepersgat Zingt Carnaval’, dat op vrijdagavond in zaal Du Commerce plaatsvindt. Zij sprongen in het gat, dat door het einde van ‘Nooit te Vruug is ontstaan. Michael: “In overleg met Marton Wolterink, uitbater van de cafés op De Statie, hebben we besloten de traditie voort te zetten. We beginnen daarom al om 17.11 uur. We hebben een vol muzikaal programma. Met uiteraard veel zangers en liedjes van Striepersgatse bodem. Maar ook met nationale carnavalsklassiekers.”
De deuren van Du Commerce gaan overigens al om 14.33 uur open, want – zoals Michael en Rob benadrukken – ‘carnaval kan niet vroeg genoeg beginnen. “De opzet is dat verschillende artiesten het podium betreden en dan allerlei bekende nummers brengen. De meesten zijn van tevoren al benaderd, maar als iemand zich geroepen voelt om ook wat te zingen, kan hij zich tijdens de avond gewoon even melden. Vrijwel alle nummers worden geprojecteerd op een scherm en een autocue, dus je hoeft niet bang te zijn dat je de tekst niet meer weet.”

Coby Baken

Michael vult Rob aan: “We hebben gekozen voor diverse themablokken. Denk dan bijvoorbeeld aan het repertoire van Ono & Theo, dat wordt gebracht door hun ‘Chiquitas’ Ingeborg, Saskia en Maaike, maar ook schlagers, nummers van de Snollebollekes of liedjes van Adèle Bloemendaal, Guus Meeuwis en André van Duin. En Tafel 307 brengt nog een keer de singlerelease van haar ode aan Coby Baken. We hebben trouwens ook de organisatoren van ‘Nooit te Vruug’ gevraagd te komen zingen.”
Andere artiesten die - naar verluid - op het podium van meezingpaleis Du Commerce verschijnen, zijn onder meer Paul Brügel. Ad van Opstal, De Dames van de Raad van Brouwersgat, Marton Wolterink, De Hecto’s en diverse jeugdige talenten.
Paul: “Ook Prins Tiny d’n Urste van Striepersgat is met zijn gevolg van de partij. Het is dan ook een prima opwarmer voor de carnaval en een must voor de muziekliefhebbers die lekker willen meelallen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant