Jordy Graat en Christel de Laat zijn de uitbaters van het Fijnfisjenie Café in Roeptoetgat.
Jordy Graat en Christel de Laat zijn de uitbaters van het Fijnfisjenie Café in Roeptoetgat.

Carnaval bij Omroep Brabant

Algemeen 647 keer gelezen

REGIO - Carnaval en Omroep Brabant zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit jaar pakt Omroep Brabant weer flink uit om het feest der feesten uitbundig te vieren. Omroep Brabant heet tijdens carnaval Roeptoetgat. In Roeptoetgat beleef je 24 uur per dag carnaval op alle kanalen zowel online als op radio en tv. 

Vanaf de aftrap vrijdagmiddag 9 februari om 15.00 uur met 3 Uurkes Vurraf tot en met dinsdagavond 13 februari als de laatste carnavalsvierder het licht uitdoet in het Fijnfisjenie Café! De verslaggevers én de Roeptoetmobiel kom je in heel Brabant tegen bij de leukste feesten, de kleurrijkste optochten en tussen de meest fervente carnavalsvierders. 

De aftrap van het Brabantse carnaval is vrijdag 9 februari traditiegetrouw ‘3 Uurkes Vurraf’. Drie uur lang de allerbeste en meest populaire carnavalsmuziek. De live-uitzending van 3 Uurkes Vurraf begint om 15.00 uur en komt vanuit de tent op het Stadhuisplein in Lampegat (Eindhoven) zie je live op internet, tv, radio, Facebook en via de gratis streamingsdienst Brabant+. 

Carnavalsoptochten 

Natuurlijk is er in Roeptoetgat ook weer veel aandacht voor de mooiste carnavalsoptochten: 
Zaterdag 10 februari vanaf 13.30 uur live: optocht Lampegat (Eindhoven);
Zaterdag 10 februari vanaf 19.30 uur live: de lichtjesoptocht in Zwammegat (Standdaarbuiten);
Zondag 11 februari vanaf 11.30 uur: optocht Tullepetaonestad (Roosendaal);
Zondag 11 februari vanaf 13.30 uur live: optocht Kruikenstad (Tilburg);
Maandag 12 februari vanaf 14.00 uur: optocht Boemeldonck (Prinsenbeek);
Dinsdag 13 februari vanaf 14.15 uur: optocht Kielegat (Breda).

Fijnfisjenie Café

Het Fijnfisjenie Café is met carnaval iedere dag geopend ná de optocht. Zaterdag vanaf 15.00 uur, de andere dagen vanaf 16.00 tot 17.30 uur en vervolgens van 17.45 tot 20.00 uur. Het illustere duo Jordy Graat en Christel de Laat is dan vanuit Roeptoetgat live te volgen via online, tv en Brabant+. Jordy en Christel zijn de gezelligste uitbaters van de gezelligste dorpskroeg van Roeptoetgat waar vier dagen feest wordt gevierd. Dat gebeurt samen met bezoekers, artiesten en verslaggevers en onder meer met het Brabants Buske dat de hele provincie doorkruist.
Meer informatie:
www.omroepbrabant.nl/carnaval

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant