Vlnr Nicole Tilleman, Peter Smits (Samen tegen Kanker) en Arjan en Jennifer van de Graaf bij de overhandiging.
Vlnr Nicole Tilleman, Peter Smits (Samen tegen Kanker) en Arjan en Jennifer van de Graaf bij de overhandiging. Jurgen van Hoof

‘Opbrengst’ poolrally naar ‘Samen tegen Kanker’

Algemeen 467 keer gelezen

VALKENSWAARD - Hij was al geregeld in Scandinavië geweest. Op vakantie met zijn vrouw Cindy. Toen Arjan van de Graaf echter voorstelde om mee te doen aan Polar Experience, een rally die de deelnemers naar de Noordkaap voert, haakte zij af. “Niet helemaal haar ding en te koud”, grinnikt Arjan. “Gelukkig wilde mijn dochter wel mee.” Het werd een onvergetelijke reis, inclusief een mooi bedrag voor ‘Samen tegen Kanker Valkenswaard’.

Door Willem-Jan Schampers

Arjan en Jennifer van de Graaf vertrokken op 11 januari vanuit Valburg. “Daar kregen we onze eerste coördinaten richting Hamburg. Het begin van een intensieve rally, want zo ging het elke dag. Met een marathonetappe van 34 uur. Toen heb ik - eerlijk is eerlijk - wel eens gedacht: ‘waar ben ik aan begonnen?’ Zeker richting de Noordkaap was het maar een paar uur per dag licht. En dan met die winterse omstandigheden. Soms hadden we maar een paar meter zicht.”

Toch noemt Arjan het een fantastisch avontuur. “Helemaal om dit samen met mijn dochter mee te maken. Samen rijden, samen navigeren. Bij temperaturen van soms -min 31 graden. Gelukkig was mijn auto heel goed geprepareerd en hadden we allerlei kleding en spullen tegen de kou.”

Omdat Arjan namens ZUID Facilitair BV graag iets wilde doen voor de stichting ‘Samen tegen Kanker’, was het vanaf het begin duidelijk dat de opbrengst van de rally, via sponsoren, voor dit goede doel was. “Ik kreeg veel positieve reacties van klanten, leveranciers en vrienden en bekenden. Zelfs mijn huisarts heeft een bijdrage geleverd! Jennifer en ik hebben in tien dagen zo’n zevenduizend kilometer gereden, maar dat is niks ten opzichte van de moeilijke weg die mensen met kanker moeten afleggen. Uiteindelijk hebben we een cheque van 10.000 euro kunnen overhandigen.”

En de ‘opbrengst’ voor Arjan en Jennifer zelf? “Het was een superervaring, met als toetje het Noorderlicht. We hebben nieuwe vrienden voor het leven ontmoet. Omdat we hadden besloten niet voor het klassement te rijden, konden we veel optrekken met drie andere teams. Dat was niet alleen heel gezellig, maar maakte de rally nóg specialer. Of we in de toekomst nog een keer meerijden, weet ik echter niet. Misschien was het ‘once in a lifetime’.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant