Foto: Jurgen van Hoof

Oude winnaars in de straten tijdens Bloemencorso 2018

Corso Valkenswaard presenteert tijdens Hemelvaartsdag op donderdag 10 mei in Valkenswaard alle ontwerpen. Dertien buurtschappen hebben zich laten inspireren door winnaars uit de periode 1953 tot en met 1993.

Valkenswaard - Oude winnaars in een nieuw jasje! Hemelvaartsdag is traditiegetrouw het moment waarop alle ontwerpen worden gepresenteerd. Om alle corsoliefhebbers voldoende ruimte en tijd te geven verhuist de presentatie van de Frans van Beststraat naar de presentatietuin van café zaal Du Commerce (ingang via het café).

Vanaf 11.00 uur zijn alle ontwerpen te bekijken. Het bloemenmeisje zorgt voor een hartelijk ontvangst. Van 14.00 tot 15.00 uur vindt er een receptie plaats met een delegatie van B&W van gemeente Valkenswaard, partners, sponsoren, voorzitters en ontwerpers van alle buurtschappen en het bestuur van Corso Valkenswaard.

Ontwerpen

Een nieuwe bouwgroep presenteert tijdens de ontwerppresentatie ook haar ontwerp. Wie deze bouwgroep is? Ben er bij op donderdag 10 mei en bekijk veertien ontwerpen.

Om 16.00 uur wordt de eerste prijs van dit corsojaar, in de corsotuin, uitgereikt. De buurtschap met de beste vertaling van het thema wint de Ontwerpprijs.

Jongeren (tot en met 16 jaar) kunnen zich tijdens Hemelvaart aanmelden om deel te nemen aan de jeugdparade. Aanmelden kan in de corsotent aan de Frans van Beststraat. Kinderen kunnen hier tevens een nieuwe wagen ontwerpen en informatie vinden over deelname aan de jeugdparade.

Memorial rit en Dahlia Run

Op de Statie start de inschrijving van de Frans van Best Memorial rit (de oldtimer rit voorafgaand aan de dahliaparade) en de Dahlia Run. Een colour run georganiseerd op zaterdag 8 september, door Atletiek Vereniging Valkenswaard.

Corso Valkenswaard is het grootste culturele evenement in Valkenswaard. Het bloemencorso in Valkenswaard komt voort uit de bevrijding in september 1944. Sinds 2013 is het evenement erkend als Nationaal Immaterieel Erfgoed. In 2018 viert het bloemencorso haar 65-jarig jubileum. Tijd voor een feestje dus. De corsoparade vindt altijd plaats op de tweede zondag in september en trekt gemiddeld 30.000 bezoekers.
Een vrolijke bloemencorso parade, top showbands uit heel Nederland, vermaak op wagens en langs het parcours. Corso Valkenswaard, op zondag 9 september weer het gezelligste corso van Nederland.

Meer berichten