Leden van de stichting naast de grote vlieger die op het vliegerfestival ook te zien zal zijn. V.l.n.r.  Ben, Annelies, Marianne en Martijn. Foto: Jurgen van Hoof.
Leden van de stichting naast de grote vlieger die op het vliegerfestival ook te zien zal zijn. V.l.n.r. Ben, Annelies, Marianne en Martijn. Foto: Jurgen van Hoof.

Vliegerspektakel bij Dommelvallei

Als men een prachtig kleurenspektakel in de lucht wil zien, moet men zeker op zaterdag 5 en zondag 6 mei naar de Dommelvallei komen.

Valkenswaard - Vliegers in allerlei vormen en afmetingen zijn dan te bewonderen. Met deelnemers uit diverse landen, waaronder India en Australië. "Het is alweer voor de vierde keer dat wij dit festival organiseren", zegt Martijn Vermeulen, voorzitter van de stichting Vliegerfestival Valkenswaard. "We hebben daarvoor een prachtig terrein ter beschikking aan de Schafterdijk 9, bij camping Dommelvallei in Borkel en Schaft. Het aantal deelnemers ligt rond de vijftig. Zij komen niet alleen uit Nederland maar ook uit bijvoorbeeld België, Duitsland en Frankrijk. Heel speciaal is de deelname uit India en Australië." Men zal zich afvragen: hoe komen die nu toch naar Valkenswaard? "Zoals zij naar ons festival komen, zo zijn wij ook naar een festival in India geweest. Als men nog nooit een vliegerfestival heeft meegemaakt, weet men echt niet wat men heeft gemist", zegt Vermeulen enthousiast.

Zowel op zaterdag als op zondag wordt er om 10.00 uur gestart. "Het is een dagje uit voor iedereen. Onder het genot van een natje en een droogje kan men genieten van vliegers van enkele centimeters tot vele meters groot." Uiteraard wordt er ook aan de kinderen gedacht. Ze kunnen zelf een vlieger maken, zich uitleven op een springkussen, zich laten schminken en snoep opvangen dat vanuit een vlieger naar beneden wordt gegooid. "Overigens zijn er het hele weekend diverse demonstraties te zien, met als absoluut hoogtepunt het nachtvliegeren op zaterdagavond. Dan zullen diverse verlichte vliegers het luchtruim kiezen. Dat is echt een schouwspel dat men niet mag missen. En wie is er als kind niet groot geworden met vliegers maken en oplaten. Daarom alleen al is het zeker de moeite waard om in het weekend van 5 en 6 mei te komen. Wat we natuurlijk niet in eigen hand hebben is het weer. Ideaal zou zijn overdag een lekker zonnetje en windkracht 3 en liever geen regen."

Meer berichten