Eerste Valkenswaardse Dorpsquiz

"Wat ons betreft, wordt het een jaarlijks terugkerend evenement. We hopen zelfs dat het een traditie wordt, waarnaar de mensen elk jaar uitkijken. Want zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan met een groep mensen ergens aan werken. Geen vogelverschrikker of corsowagen deze keer, maar samen in de weer om vragen op te lossen en opdrachten te vervullen."

VALKENSWAARD – Aan het woord is Vincent van Herk, voorzitter van de Stichting Eureka! De Grote Valkenswaardse Dorpsquiz. Eureka, de eerste Valkenswaardse Dorpsquiz, vindt op zaterdag 26 mei plaats. "We hebben ons tot doel gesteld om de leefbaarheid, participatie en sociale cohesie in het dorp Valkenswaard en in de kernen Dommelen en Borkel en Schaft te versterken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de kennis over de Valkenswaardse cultuur wordt bevorderd. Dit doen we door het organiseren van een dorpsquiz."

De organisatie roept iedereen op met vrienden, buren, collega's, clubgenoten en/of familie een team te vormen van minimaal tien personen en in te schrijven op www.vwquiz.nl/inschrijven. De kosten bedragen 45 euro per team. Riks Werts, bestuurslid: "Het is niet zomaar een quiz. De teams krijgen een berg vragen en opdrachten over van alles en nog wat. Ook zoekopdrachten waarbij ze op pad moeten. Veel vragen gaan over Valkenswaard, maar veel ook niet. Om alle antwoorden te vinden heb je vijf uur de tijd. Van 18.00 tot 23.00 uur."

Koen Verhoeven, samen met zijn redactie verantwoordelijk voor de vragen en opdrachten: "Tijdens de quiz mag je alle mogelijke hulpbronnen inzetten. Zorg dus voor een gevarieerd team. Met verschillende leeftijden en verschillende kwaliteiten. Je kunt dingen opzoeken op internet, maar ook bij vrienden en bekenden. Schakel je opa in of die slimme vriend of vraag de buren of juist die man verderop in de straat, die zo vaak alleen thuis zit. Deze dorpsquiz is een geweldige gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en Valkenswaard een beetje leuker te maken." Alle teams spelen voor een door henzelf gekozen Valkenswaards goed doel. "Dit mag ook je eigen vereniging zijn", benadrukt Vincent. "Eindigt je team in de top, dan verdienen jullie eeuwige roem én ontvangt jullie goede doel een flink bedrag. Het totale inschrijfgeld wordt uitgekeerd als prijzengeld, dus hoe meer teams meedoen, hoe hoger de prijzen. We hebben nu zo'n 65 teams en streven naar honderd. Op zondagmiddag 3 juni, worden de winnaars bekendgemaakt op een spetterende feestmiddag/avond op De Statie. Riks: "Tijdens het Eureka Festival is er op drie podia live muziek. Het wordt een grandioos feest."

Meer berichten