Elvera en een greep uit haar verzameling zeepjes.
Elvera en een greep uit haar verzameling zeepjes.

Valkenswaardse exposeert haar verzameling zeepjes

Elvera uit Valkenswaard mocht op 21 en 22 april haar zeepjeszerzameling exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Elvera haar verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts.

Valkenswaard - Als slotstuk van dit seizoen organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke 'Verzamelkoorts Parade'. Een deel van het museum stond dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verrichtte zaterdagochtend de aftrap. In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans kregen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke 'Verzamelkoorts Parade' in het Spoorwegmuseum.
Elvera verzamelt al 40 jaar zeepjes. "Ik heb meer dan 30.000 zeepjes, die kon ik natuurlijk niet allemaal meenemen."
Het Spoorwegmuseum maakte van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de zeepjes verzameling van Elvera waren er ook andere verzamelingen te zien, zoals Japanse media, spullen van Star Trek, fluiten en luchtruimuniformen.

Meer berichten